Δεν βρίσκονται ακόμη σε πλήρη ανάκαμψη οι ΗΠΑ, λέει ο Μπεν Μπερνάνκι
Βελτίωση αλλά όχι πλήρη ανάκαμψη παρουσιάζει η εικόνα της αμερικανικής οικονομίας, με την ανεργία να παραμένει υψηλή και την στεγαστική αγορά αδύναμη, εκτιμά ο πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι, που εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για την καταναλωτική ζήτηση στα επόμενα τρίμηνα. Δεν θα αλλάξει κατεύθυνση η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ μέχρι την σταθεροποίηση της κατάστασης, επανέλαβε ο πρόεδρος της Fed.
Βελτίωση αλλά όχι πλήρη ανάκαμψη παρουσιάζει η εικόνα της αμερικανικής
οικονομίας, με την ανεργία να παραμένει υψηλή και την στεγαστική αγορά
αδύναμη, εκτιμά ο πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι, που εμφανίστηκε όμως
αισιόδοξος για την καταναλωτική ζήτηση στα επόμενα τρίμηνα.
Μέχρι να σταθεροποιηθεί όμως αμερικανική οικονομία και βρεθεί σε τροχιά δημιουργίας θέσεων εργασίας, η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ δεν θα αλλάξει κατεύθυνση, επανέλαβε ο πρόεδρος της Fed σε ομιλία του τη Δευτέρα στη Νότια Καρολίνα.
Τα σχόλια του Μπ.Μπερνάνκι έγιναν ενώ ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του Ιουλίου για τη μεταποίηση, που έδειξαν επιβράδυνση του τομέα με το χαμηλότερο ρυθμό τα τελευταία δύο χρόνια και ενώ αναμένονται τα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία του ίδιου μήνα –για τα οποία οι εκτιμήσεις είναι απαισιόδοξες.
Παράλληλα όμως, ο πρόεδρος της Fed εκτιμά ότι η καταναλωτική δαπάνη θα ενισχυθεί τα επόμενα τρίμηνα καθώς βελτιώνονται τα εισοδήματα και οι πιστωτικές συνθήκες.
Τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα, η αμερικανική οικονομία μεταβάλλεται πλέον με θετικό πρόσημο, αλλά το περασμένο τρίμηνο ο ρυθμός της ανάπτυξης επιβραδύνθηκε στο 2,4%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πάρμα – Φιορεντίνα 1-0: Ο Σόρενσεν «εκτέλεσε» τους Βιόλα
- Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ την Δευτέρα στη Φλόριντα – Συνομιλίες για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
- Τουρκία: Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι – Τρεις νεκροί και 10 τραυματίες
- Όταν οι προσωπικές φωτογραφίες ενός Ελβετού φωτογράφου από τον μήνα του μέλιτος προκάλεσαν σκάνδαλο
- Μπλε τιμολόγια: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά με σταθερές χρεώσεις στο ρεύμα
- Άρης: Πότε θα είναι διαθέσιμοι οι Αλφαρέλα και Μεντίλ

