Προσφυγή Αγγέλου για άρση ή μείωση της εγγύησης των 400.000 ευρώ
Προσφυγή ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ελένης Καλού κατέθεσε διά
των συνηγόρων του ο Γιάννης Αγγέλου, κατηγορούμενος στην υπόθεση της
Μονής Βατοπαιδίου, με την οποία ζητεί την άρση ή τη μείωση της
χρηματικής εγγύησης των 400.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί αναφέροντας
ότι αδυνατεί να καταβάλει την εγγυοδοσία.
Προσφυγή ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ελένης Καλού κατέθεσε διά των συνηγόρων του ο Γιάννης Αγγέλου, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, με την οποία ζητεί την άρση ή τη μείωση της χρηματικής εγγύησης των 400.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί.
Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή υποστηρίζει στην αίτησή του ότι αδυνατεί να καταβάλει την εγγυοδοσία που του επιβλήθηκε.
Περιγράφει την οικονομική του κατάσταση από την οποία προκύπτει, όπως αναφέρει, δυσχέρεια καταβολής αυτού του ποσού· αναφέρεται στην ηθική του κατάσταση (δημόσιο πρόσωπο, δημόσιος υπάλληλος) και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η τόσο υψηλή χρηματική εγγύηση παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας.
Ο κ. Αγγέλου απολογήθηκε την Τρίτη για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία υπουργού για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 400.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καραμανλής: Τα «μάτια» του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό και τους αγρότες
- Ο Κόντε(ς) και ο «βασιλιάς» της Νάπολι
- Οι εργαζόμενοι στο μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας – Πότε ξεκινά
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
- Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής διάρκειας



