Στη θάλασσα έβγαλε και πάλι η Τουρκία το «Πίρι Ρέις»
Σεισμικές έρευνες ξεκινά το γνωστό τουρκικό ωκεανογραφικό «Πίρι Ρέις» στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, την οποία αμφισβητεί η Αγκυρα. Το σκάφος απέπλευσε το απόγευμα της Τρίτης από το λιμάνι του Κας, ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο.
Σεισμικές έρευνες ξεκινά το γνωστό τουρκικό ωκεανογραφικό «Πίρι Ρέις»
στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, την οποία αμφισβητεί η Αγκυρα.
Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τετάρτης, η Τουρκία εξέδωσε ναυτική αγγελία (ΝΑVΤΕΧ) με την οποία ανακοίνωνε την εξέλιξη.
Το υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η περιοχή των ερευνών- ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κύπρου (έκτασης 60 τετρ. χλμ.)- αφορά σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, κάτι που αμφισβητεί η Αγκυρα.
Η Αθήνα αναμένεται να προβεί σε διαβήματα προς την Αγκυρα.
Το περιστατικό έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκήρυξης της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ) για την πραγματοποίηση τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών σε μια περιοχή 1.100 τ. χλμ. στη Μεσόγειο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας: Ζούμε σε εποχή επανάστασης, αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα στην άμυνα
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ποιοι νέοι πέντε κλάδοι μπαίνουν στο σύστημα
- Η Τσέλσι έτοιμη να προσφέρει «τρελά» λεφτά στον Έντσο Φερνάντες
- LIVE: Ρακόφ – Φιορεντίνα
- Η Νταϊάν Γουόρεν έχασε για 17η φορά στα Όσκαρ, αλλά «δεν πειράζει»
- Το Ιράν εκτέλεσε 19χρονο πρωταθλητή πάλης με απαγχονισμό – Κύμα ανησυχίας για την τύχη κρατούμενων αθλητών

