«Ψαλίδισμα» 23% θα εφαρμοστεί για τα ελληνικά ομόλογα στα stress tests
Οι εποπτικές αρχές της ΕΕ θα εφαρμόσουν haircut 23% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που διατηρούνται σε εμπορικά χαρτοφυλάκια τραπεζών στα stress tests που πραγματοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε τραπεζική πηγή την Τρίτη, στο Reuters.
Οι εποπτικές αρχές της ΕΕ θα εφαρμόσουν haircut 23% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που διατηρούνται σε εμπορικά χαρτοφυλάκια τραπεζών στα stress tests που πραγματοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε τραπεζική πηγή την Τρίτη, στο Reuters.
«Το haircut στα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι 23%», είπε η πηγή.
«Οι τρέχουσες τιμές της αγοράς χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς για τα haircuts», πρόσθεσε.
Οι τράπεζες αποτιμούν τα στοιχεία του εμπορικού χαρτοφυλακίου τους σε τιμές αγοράς, που σημαίνει ότι έχει ήδη μειωθεί η αποτίμησή των κρατικών ομολόγων που διακρατούνται σε αυτά.
Η ΕΕ σχεδιάζει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests στις 23 Ιουλίου σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς στον κλάδο που επλήγει λόγω της κρίσης χρέους της Ελλάδας.
Τα tests περιλαμβάνουν 91 τράπεζες της ΕΕ, οι οποίες αποτελούν το 65% του τραπεζικού κλάδου της Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρεφέτσα: «Κυνηγούσα πολύ αυτό το γκολ – Έτοιμος ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με την Καϊράτ»
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»
- Ο Έιντριεν Μπρόντι είναι σίγουρος ότι η τεχνητή νοημοσύνη «δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει τα συναισθήματα»
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη

