Θολό για μια ακόμα φορά το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο της Ιαπωνίας
Νέους συμμάχους υποχρεώνεται να αναζητήσει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μετά το κακό αποτέλεσμα των εκλογών για την ανανέωση μέρους της Ανω Βουλής. Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να κερδίσει μόλις 44 έδρες -λιγότερες και από αυτές που προέβλεπαν τα exit polls- χάνοντας ακόμα και την οριακή πλειοψηφία που διέθετε.
Νέους συμμάχους υποχρεώνεται να αναζητήσει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
μετά το κακό αποτέλεσμα των εκλογών για την ανανέωση μέρους της Ανω
Βουλής.
Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να κερδίσει μόλις 44 έδρες
-λιγότερες και από αυτές που προέβλεπαν τα exit polls- χάνοντας ακόμα
και την οριακή πλειοψηφία που διέθετε.
Οι Ιάπωνες προσήλθαν στις κάλπες για την ανανέωση των 121 εδρών της Ανω Βουλής. Ήδη το Δημοκρατικό Κόμμα διέθετε 62 έδρες.
Ωστόσο, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την εξασφάλιση μόλις 44 εδρών, η κυβέρνηση έχασε οριστικά την πλειοψηφία: διαθέτει 106 από τις 122 έδρες που εξασφαλίζουν τον έλεγχο του Σώματος.
Το Δημοκρατικό Κόμμα εξακολουθεί να ελέγχει τη σαφώς ισχυρότερη Κάτω Βουλή, ωστόσο, ο ίδιος οπρωθυπουργός Ναότο Καν είχε δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Συζητά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δηλώνει ο Τραμπ, αλλά δεν είναι «έτοιμο» να κλείσει συμφωνία
- Ιράν: Αναστέλλονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι έπειτα από επιδρομή drones
- Κούβα: «Θέλει» να κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ και αυτό θα γίνει «πολύ σύντομα», λέει ο Τραμπ
- Μέση Ανατολή: Κατάπαυση του πυρός ζητά ο πάπας Λέων – «Ας ξαναρχίσει ο διάλογος»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας