H FIFA ανακοίνωσε τους 10 υποψήφιους για τη «Χρυσή Μπάλα»
Το βράδυ της Κυριακής (21:30) η Ισπανία και η Ολλανδία θα αναμετρηθούν
στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη λήξη του οποίου θα γίνει
γνωστός και ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης (MVP). Την Παρασκευή, η FIFA ανακοίνωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ τους υποψήφιους για τη «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ, καθώς και τους τρεις υποψήφιους καλύτερους νέους.
Το βράδυ της Κυριακής (21:30) η Ισπανία και η Ολλανδία θα αναμετρηθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη λήξη του οποίου θα γίνει γνωστός και ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης (MVP). Την Παρασκευή, η FIFA ανακοίνωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ τους υποψήφιους για τη «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ, τους οποίους επέλεξε η τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τρεις Ισπανοί (Αντρές Ινιέστα, Νταβίντ Βίγια, Τσάβι) και δύο Ολλανδοί διεθνείς (Άριεν Ρόμπεν και Γουέσλι Σνάιντερ).
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη), Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία), Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία), Ασαμόα Γκιάν (Γκάνα) και Λιονέλ Μέσι.
Το 2006 τον τίτλο του MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας κατέκτησε ο Γάλλος Ζινεντίν Ζιντάν, παρά την… κεφαλιά που έριξε στον Ιταλό Μάρκο Ματεράτσι.
Οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη
Εκτός από τις υποψηφιότητες για τη «Χρυσή Μπάλα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η FIFA ανακοίνωσε και τους τρεις υποψηφίους για το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη του Μουντιάλ.
Αυτοί είναι ο Γερμανός Τόμας Μίλερ, ο Γκανέζος Αντρέ Άγιου και ο Μεξικανός Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Οι υποψήφιοι για το συγκεκριμένο βραβείο έπρεπε να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 και μετά, ενώ ο νικητής θα διαδεχθεί τον Γερμανό Λούκας Ποντόλσκι, στον οποίο απονεμήθηκε το 2006 για πρώτη φορά το συγκεκριμένο βραβείο.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Στο 45+1' του α' μέρους ο Ολυμπιακός διπλασιάζει τα τέρματά του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Ροντινέι άντεξε στο μαρκάρισμα, μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-0 – Δείτε τα δύο γκολ.