
Δραματική η υποβάθμιση της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας κατά την Ντ.Μπακογιάννη
Για δραματική υποβάθμιση της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου σχετικά με την «γεωπολιτική απομόνωση της Ελλάδας».
Για δραματική υποβάθμιση της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας κάνει λόγο
η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, Γ.
Παπανδρέου σχετικά με την «γεωπολιτική απομόνωση της Ελλάδας».
Η κ.Μπακογιάννη σημειώνει ότι στον τομέα αυτό έγιναν τους τελευταίους μήνες, όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες με τους Έλληνες διπλωμάτες να περιθωριοποιούνται διοικητικά, αφού άλλοι, αφανείς σύμβουλοι και παράγοντες, τους υποκαθιστούν στο ρόλο τους, αλλά και οικονομικά, αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην υπηρεσία στο εξωτερικό μετά τις πρόσφατες περικοπές.
Περιθωριοποιούνται επίσης, συμπληρώνει η κ.Μπακογιάννη, αφού δεν αξιοποιείται η δουλειά τους σε βασικούς τομείς, «λόγω της απουσίας πολιτικής ηγεσίας, συμμετοχής και πολιτικής κατεύθυνσης».
Ερωτά επίσης η κ.Μπακογιάννη τον πρωθυπουργό, τι προτίθεται να πράξει για την αντιμετώπιση καταστάσεων, όπως η προκλητική είσοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Cesme εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και για την αντικειμενική ενημέρωση του λαού.
Ερωτά, τέλος, τον πρωθυπουργό, πώς θα αντιμετωπίσει επί της ουσίας το πρόβλημα που αναφύεται με την εντεινόμενη δυσφήμιση της χώρας ως «απομονωμένης» και «καταρρέουσας», πρόβλημα που δεν έλυσε η «προσωπική και άνευ δραστηριότητας του στα διεθνή fora».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»



