Καταφύγιο κατά της λογοκρισίας στο Internet στήνουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα
Προστασία και ανωνυμία σε αντιρρησίες, ακτιβιστές, δημοσιογράφους και
μπλόγκερ που κινδυνεύουν από τη λογοκρισία και την καταστολή στις χώρες
τους θα παρέχει η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).
Προστασία και ανωνυμία σε αντιρρησίες, ακτιβιστές, δημοσιογράφους και μπλόγκερ που κινδυνεύουν από τη λογοκρισία και την καταστολή στις χώρες τους θα παρέχει η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).
Σε αυτό το ηλεκτρονικό καταφύγιο, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τρόπους να παρακάμπτουν τη λογοκρισία στο Internet, πώς θα μπορούν να διατηρούν την ανωνυμία και τις επικοινωνίες τους ασφαλείς από τρίτους.
Το καταφύγιο θα παρέχει δωρεάν σύνδεση υψηλής ταχύτητας και email σε όσους το χρησιμοποιούν ενώ θα είναι διαθέσιμο από όλο τον κόσμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.
Για την ώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το χρησιμοποιούν από την έδρα των RSF στο Παρίσι Σταδιακά, στο μέλλον, θα λειτουργήσει και ειδική ιστοσελίδα για το σκοπό αυτό.
Είναι μία δέσμευση της οργάνωσης απέναντι σε όσους χρειάζονται τη προστασία, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι RSF, σε καιρούς όπου «το φιλτράρισμα στο Internet και η παρακολούθηση διαδίδονται όλο και περισσότερο».
Επισημαίνεται ακόμη ο αυξανόμενος αριθμός φυλακίσεων ανθρώπων που εξέφρασαν δικτυακά την άποψή τους σε χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και το Βιετνάμ. Αυτή τη στιγμή υπολογίζονται συνολικά σε 120 όσοι έχουν φυλακιστεί για αυτή τη δραστηριότητά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Διαγενεακό τραύμα και η οδύσσεια ενός καταραμένου DNA
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442