Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού από εξωτερικούς φρουρούς
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και τρίωρη στάση εργασίας από τις 07:00 μέχρι τις 10:00 το πρωί πραγματοποιούν οι εξωτερικοί φρουροί του σωφρονιστικού καταστήματος. Ζητούν, μεταξύ άλλων, να εξαιρεθούν από το πάγωμα προσλήψεων, να ενισχυθεί η υπηρεσία με τουλάχιστον 20 φρουρούς από άλλες φυλακές για τη θερινή περίοδο και να επανεξεταστούν όλες οι αποσπάσεις.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και τρίωρη στάση εργασίας από τις 07:00 μέχρι τις 10:00 το πρωί πραγματοποιούν οι εξωτερικοί φρουροί.
Όπως τονίζουν με ανακοίνωσή τους, τις ώρες της στάσης εργασίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για τη φρούρηση των νοσηλευόμενων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης. Δεν θα πραγματοποιούνται, επίσης, επισκεπτήρια στα νοσοκομεία ούτε για συγγενείς, ούτε για συνηγόρους.
Οι εξωτερικοί φρουροί ζητούν την εξαίρεσή τους από το πάγωμα των προσλήψεων, την επανεξέταση όλων των αποσπάσεων, την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με τουλάχιστον 20 φρουρούς από άλλες φυλακές για τη θερινή περίοδο, την άμεση λειτουργία ψυχιατρικής πτέρυγας και βραχείας νοσηλείας στο ψυχιατρείο κρατουμένων για γυναίκες κρατούμενες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026
- Μεταξύ πραξικοπημάτων, ξένων πατρώνων και τζιχαντιστών – Το Σαχέλ ως νέο παγκόσμιο επίκεντρο της τρομοκρατίας
- Economist: «Σκαρφαλώνοντας» τη λίστα με την «οικονομία της χρονιάς» – Η πρωταθλήτρια, οι χαμένοι και η θέση της Ελλάδας
- A.I. Βασίλης; Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς οι αγοραστές στρέφονται στα chatbots



