«Πυρετός» εξέλιξης των Ford Fiesta WRC και Citroen DS3 WRC
Οι δύο εργοστασιακές ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι θα εξελίσσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού τους κινητήρες 1.6 Turbo που θα χρησιμοποιούν στα καινούρια WRCars του 2011 και δεν θα έχουν περισσότερα από τέσσερα νέα αυτοκίνητα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.
Τέσσερα Citroen DS3 WRC και τέσσερα Ford Fiesta WRC θα είναι έτοιμα, στην καλύτερη περίπτωση, στο ξεκίνημα του επόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2011, καθώς οι δύο εργοστασιακές ομάδες κάνουν αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση των νέων αυτοκινήτων προδιαγραφών S2000 με κινητήρα 1.6 Turbo.
Προτεραιότητα φυσικά και για τις δύο είναι η κατασκευή των δύο αυτοκινήτων της εργοστασιακής ομάδας – ή τριών, στην περίπτωση της Citroen, αν η γαλλική εταιρεία αποφασίσει να τοποθετήσει και τον Dani Sordo και στον Sebastien Ogier δίπλα στον Sebastien Loeb στην πρώτη ομάδα της.
Η καθυστέρηση της οριστικής απόφασης για τη χρήση του κινητήρα 1.6 Turbo είναι η αιτία για την οποία η κατασκευή κανενός από τα δύο αυτοκίνητα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Οι δύο ομάδες έχουν κάνει ήδη δοκιμές με τα νέα αυτοκίνητα, πάντως, χρησιμοποιώντας το δίλιτρο κινητήρα των φετινών WRCars.
«Δεν έχω αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε έναν κινητήρα στον πάγκο δοκιμών εδώ και λίγο καιρό, αλλά τον εξελίσσουμε διαρκώς. Δεν είμαστε κοντά στις τελικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, αλλά θα είμαστε, προς το τέλος του καλοκαιριού» είπε ο διευθυντής της Ford World Rally Team, Malcolm Wilson.
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroen, Olivier Quesnel, συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε πάνω από τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν λειτουργούμε με τόση βιασύνη, φυσιολογικά χρειαζόμαστε καιρό για να διασφαλίσουμε ότι όλα είναι εντάξει, αλλά τώρα αυτό δεν είναι εφικτό». Το WRC 2011 ξεκινά τον επόμενο Φεβρουάριο, στη Σουηδία.
auto.in.gr
- Φάμελλος: Καμία στρατιωτική εμπλοκή του κράτους και της κυβέρνησης στην επέμβαση ΗΠΑ – Ισραήλ
- Τσιτσιπάς: Εκτός του Τop-40 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά το 2018!
- Κατασκοπεία στη Σούδα: Φωτογραφίες του αεροπλανοφόρου «Gerald Ford» είχε ο Γεωργιανός
- Η βασιλική συντάκτρια της Daily Mail διαψεύδει παράνομη συλλογή στοιχείων για τον πρίγκιπα Χάρι
- Γκιντεόν Λεβί – Ηaaretz: Ο πόλεμος είναι το όπιο των ισραηλινών μαζών
- Στην ΕΟΕ οι αδελφές Αλεξανδρή, συναντήθηκαν με τον Ισίδωρο Κούβελο: «Η επιστροφή σας μας έδωσε μεγάλη χαρά»


