Αlapis: Ενδυνάμωση της θέσης στον κλάδο ανθρώπινου φαρμάκου
Την πώληση των μη σχετιζόμενων με το ανθρώπινο φάρμακο δραστηριοτήτων της ανακοίνωσε η Αlapis, υλοποιώντας τη στρατηγική της αναφορικά με την εστίαση και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικής της θέσης στον κλάδο ανθρώπινου φαρμάκου.
Η εταιρεία προχώρησε στην πώληση του 100% των μετοχών των εταιρειών Γερολυμάτος Prestige SPA’S Κέντρα Αισθητικής ΑΕΒΕ, Γερολυμάτος Cosmetics Α.Ε., Beauty Works Α.Ε., PROVET A.E. , Gerolymatos Animal Health A.E., Alapis Medical and Diagnostics Α.Ε., Μέντιμεκ Α.Ε. καθώς και του 99,66% των μετοχών της Κτηνιατρική Προμηθευτική Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος που ανήλθε στα 144,7 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανθρώπινο φάρμακο στο πρώτο τρίμηνο του 2010 αντιπροσώπευε σε επίπεδο ομίλου το 74,3% των πωλήσεων, το 84,7% του EBITDA και το 90,4% του EBIT. Μέσα στην παρούσα χρηματοοικονομική συγκυρία, η εταιρεία ενδυναμώνει τον ισολογισμό της ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν στον κλάδο του φαρμάκου.
Το Δ.Σ. της εταιρείας, αφού έλαβε υπόψη του τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την στρατηγική εστίαση στο ανθρώπινο φάρμακο, προχώρησε στις προαναφερθείσες κινήσεις με γνώμονα την ενίσχυση και επιτάχυνση της υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδιασμού.
Για τις συναλλαγές αυτές η εταιρεία όρισε την Deutsche Bank να γνωματεύσει περί του δικαίου και ευλόγου του τιμήματος (Fairness Opinion), η οποία γνωμάτευση – βασισμένη στους όρους που εμπεριέχονται – παραδόθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με Τζόζεφ η δωδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπαρτσελόνα
- Ποιοι κάνουν μπίζνες με την ICE – Τα χρυσά συμβόλαια
- Δεν αποδέχεται τη θέση του προέδρου σε νέο αγροτικό φορέα ο Αυγενάκης μετά τη θύελλα αντιδράσεων – Τι δήλωσε
- Σπουδαία πρωτοβουλία του Τέρι – Ο παλαίμαχος στόπερ πούλησε φανέλες της συλλογής του, για ιερό σκοπό
- Γιατί ο Μασκ «ξηλώνει» την παλιά Tesla
- Στην Τούμπα οι σοροί των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ – «Αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε»

