Στέλεχος του αμερικανικού στρατού συνελήφθη για τη διαρροή βίντεο στο Wikileaks
Οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν και κρατούν έναν αναλυτή του στρατού με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τη διαρροή στην ιστοσελίδα αποκαλύψεων Wikileaks απόρρητου βίντεο με την επίθεση αμερικανικού ελικοπτέρου σε ομάδα αμάχων στο Ιράκ.
Οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν και κρατούν έναν αναλυτή του στρατού με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τη διαρροή απόρρητου βίντεο με την επίθεση αμερικανικού ελικοπτέρου σε ομάδα αμάχων στο Ιράκ.
Πρόκειται για έναν άνδρα 22 ετών στο οποίο οδήγησε τις Αρχές ένας πρώην χάκερ ενεργώντας «από ενδιαφέρον για την ασφάλεια της χώρας».Ο ίδιος υποστηρίζει ότι από τον αναλυτή διέρρευσαν άλλο ένα βίντεο απ΄οτο Αφγανιστάν και εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά έγγραφα.
Το βίντεο από το κύκλωμα του ελικοπτέρου δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου από το δικτυακό τόπο wikileaks.org. Σε αυτό φαίνεται καθαρά η επίθεση στους πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένα δημοσιογράφο.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα ελικόπτερα ενεπλάκησαν σε συμβάν με εχθρική δύναμη.
Η ιστοσελίδα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ο συλληφθείς ήταν η πηγή της. Ωστόσο, έχουν δηλώσει ότι οι ίδιοι εργάστηκαν για την αποκωδικοποίηση του βίντεο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Κλειστό το πορθμείο
- Αττική: Ήχησε το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα
- Γεώτρηση βάθους 195 μέτρων ετοιμάζεται στα Τρίκαλα
- Τραμπ: Κρίσιμη η συνεδρίαση στο Νταβός για τη Γροιλανδία – Τρόπο αποκλιμάκωσης αναζητούν οι Ευρωπαίοι
- Τι «σκέφτεται» ο σκύλος μας όταν μιμούμαστε σκυλίσιες συμπεριφορές;
- Γιάννης Σκαρίμπας: Κανέναν δεν έχει λόγο ο άνθρωπος να είναι ωραία τα όνειρά του


