«Η Ουγγαρία δεν είναι Ελλάδα», λέει ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών
Η Ουγγαρία θα εμμείνει στο στόχο για έλλειμμα 3,8% του ΑΕΠ, όπως συμφώνησε με τους
διεθνείς πιστωτές της για τη φετινή χρονιά, ενώ θα μειώσει τις δαπάνες για την επίτευξη του στόχου, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Γκέργκι Ματόλτσι, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «η Ουγγαρία δεν είναι Ελλάδα».
Η Ουγγαρία θα εμμείνει στο στόχο για έλλειμμα 3,8% του ΑΕΠ, όπως συμφώνησε με τους
διεθνείς
πιστωτές της για τη φετινή χρονιά, ενώ θα μειώσει τις δαπάνες για την
επίτευξη του στόχου, είπε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Γκέργκι
Ματόλτσι, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Ο κ. Ματόλτσι δήλωσε ακόμα ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν «επικοινωνιακά προβλήματα», τονίζοντας «ότι η Ουγγαρία δεν είναι Ελλάδα».
Όπως είπε, στα τέλη Μαϊου το έλλειμμα είχε φτάσει στο 87% του στόχου για ολόκληρο το 2010, αλλά δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα το κρατήσει υπό έλεγχο.
Ο κ. Ματόλτσι είπε ότι δεν κρίνονται απαραίτητα τα μέτρα λιτότητας και συμπλήρωσε ότι δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή κυβερνητική επιλογή ένα πακέτο μέτρων δημοσιονομικής ενίσχυσης.
«Θα επιμείνουμε στο επίπεδο του 3,8% γι’ αυτό το χρόνο. Συμφωνήθηκε από το ΔΝΤ και την ΕΕ και επίσης από την ουγγρική κυβέρνηση, επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Θα επιμείνουμε σε αυτό το ποσοστό», υπογράμμισε.
«Από τη μία είναι ξεκάθαρο ότι δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας, από την άλλη δεν υπάρχει η επιλογή του πακέτου μέτρων δημοσιονομικής ενίσχυσης, άρα θα υπάρξει ένα σχέδιο δράσης από την πλευρά της νέας κυβέρνησης, θα μειώσουμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού (και) από την άλλη θα ενισχύσουμε το εισόδημα», κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ παρουσία Κουτσούμπα – «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου»
- Φάμελλος: Ο Αριστείδης Μανωλάκος φωτεινός φάρος για κάθε νέο δημοσιογράφο και προοδευτικό πολίτη
- Παράσημα – Πώς τα καψίματα από τσιγάρα της Κέιτ Μος αύξησαν την αξία του κοστουμιού του Alexander McQueen
- MEGA Play: Εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Pause Ads
- Προγράμματα Κατάρτισης: Τα ερωτήματα παραμένουν ακόμα πιο έντονα, ειδικά μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος
- Αγρότες: Σε εξέλιξη η απόβαση στην Αθήνα – Υποδοχή από τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα
