Αγγίζει την προεδρία της Κολομβίας ο δελφίνος του Αλβαρο Ουρίμπε
Σε δεύτερο γύρο θα κριθεί τελικά η εκλογή του νέου προέδρου της Κολομβίας με τον Χουάν Μανουέλ Σάντος, φυσικό διάδοχο του Αλβαρο Ουρίμπε, να προηγείται με 46%, έναντι 21% που συγκέντρωσε ο οικολόγος πρώην δήμαρχος της Μπογκοτά Αντάνας Μόκους. Ο β' γύρος θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου.
Σε δεύτερο γύρο θα κριθεί τελικά η εκλογή του νέου προέδρου της Κολομβίας με τον Χουάν Μανουέλ Σάντος, φυσικό διάδοχο του Αλβαρο Ουρίμπε, να προηγείται με 46%, έναντι 21% που συγκέντρωσε ο οικολόγος πρώην δήμαρχος της Μπογκοτά Αντάνας Μόκους.
Ο Σάντος, πρώην υπουργός Αμυνας της χώρας και εκ των στενών συνεργατών του απερχόμενου προέδρου, διέψευσε τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις με πανηγυρικό τρόπο, αφού βρίσκεται μια ανάσα από την απόλυτη πλειοψηφία και -σύμφωνα με τους αναλυτές- είναι σχεδόν αδύνατο να αναστραφεί η τάση.
Ο οικολόγος πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας -«φαβόρι» σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περιορίστηκε τελικά στο 21% χάρη στην υψηλή δημοτικότητά του στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
{{{ moto }}}
Πολύ καλές επιδόσεις και για δύο ακόμα υποψήφιους: τον επίσης συνεργάτη του απερχόμενου προέδρου Χερμάν Βάργκας (10%), αλλά και τον αριστερό Γκουστάβο Πέτρο (9%).
Αντίθετα, τα παραδοσιακά κόμματα της Κολομβίας καταποντίστηκαν: οι Συντηρητικοί και οι Φιλελεύθεροι που μοιράστηκαν την εξουσία για περίπου μισό αιώνα δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 10%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσέλσι – Λιντς 2-2: Ισοπαλία σοκ για τους «μπλε» (2-2) – Μία ακόμη ήττα για την Τότεναμ (1-2)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]
- Super League 2: Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ
- Ο Νετανιάχου ταξιδεύει στις ΗΠΑ και η Τεχεράνη προειδοποιεί τον Τραμπ: «Μην τον αφήσεις να τα διαλύσει όλα»
- ΠΑΣΟΚ: Διχασμός στους «πράσινους» συνδικαλιστές για τα μάτια του Παναγόπουλου
- Συνεχίζεται το θρίλερ με τον απαγωγέα της 84χρονης Νάνσι Γκάθρι – Στη δημοσιότητα πλάνα από ένοπλο μασκοφόρο
