Ξέρετε ότι η ασφαλής και σωστή συντήρηση των τροφίμων, βοηθάει όχι μόνο στο να μην αλλοιωθούν αλλά και να διατηρήσουν ένα σημαντικό ποσοστό των θρεπτικών τους συστατικών;

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένες βασικές αρχές σωστής και ασφαλούς συντήρησης των τροφίμων στο ψυγείο όπως οι παρακάτω:

  1. Κάθε κατηγορία τροφίμου χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο συντήρησης.
  2. Όταν μαγειρευτεί το φαγητό αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το αμέσως στο ψυγείο, όχι όμως ζεστό.
  3. Μην ψύχετε – αποψύχετε και επαναψύχετε τρόφιμα, γιατί αυξάνεται της πιθανότητες να αναπτύξουν μικροοργανισμούς και να χαλάσουν.
  4. Μην τοποθετείτε στο ψυγείο ωμά και μαγειρεμένα μαζί.
  5. Φυλάσσετε τα τρόφιμα σε αεροστεγείς – αδιαφανείς μεμβράνες, σακούλες, τάπερ.
  6. Το κρέας, το ψάρι, το κοτόπουλο δεν χάνουν τη θρεπτική τους αξία όταν καταψύχονται ή ψύχονται.
  7. Μην τεμαχίζετε και μετά φυλάτε τεμαχισμένα τα φρούτα και τα λαχανικά.
  8. Τέλος, διαβάζετε πάντα το χρόνο συντήρησης στη συσκευασία κάθε τροφίμου μετά το άνοιγμα του.

health.in.gr