Σωστή συντήρηση τροφίμων
Ξέρετε ότι η ασφαλής και σωστή συντήρηση των τροφίμων, βοηθάει όχι μόνο στο να μην αλλοιωθούν αλλά και να διατηρήσουν ένα σημαντικό ποσοστό των θρεπτικών τους συστατικών;
Ξέρετε ότι η ασφαλής και σωστή συντήρηση των τροφίμων, βοηθάει όχι μόνο στο να μην αλλοιωθούν αλλά και να διατηρήσουν ένα σημαντικό ποσοστό των θρεπτικών τους συστατικών;
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένες βασικές αρχές σωστής και ασφαλούς συντήρησης των τροφίμων στο ψυγείο όπως οι παρακάτω:
- Κάθε κατηγορία τροφίμου χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο συντήρησης.
- Όταν μαγειρευτεί το φαγητό αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το αμέσως στο ψυγείο, όχι όμως ζεστό.
- Μην ψύχετε – αποψύχετε και επαναψύχετε τρόφιμα, γιατί αυξάνεται της πιθανότητες να αναπτύξουν μικροοργανισμούς και να χαλάσουν.
- Μην τοποθετείτε στο ψυγείο ωμά και μαγειρεμένα μαζί.
- Φυλάσσετε τα τρόφιμα σε αεροστεγείς – αδιαφανείς μεμβράνες, σακούλες, τάπερ.
- Το κρέας, το ψάρι, το κοτόπουλο δεν χάνουν τη θρεπτική τους αξία όταν καταψύχονται ή ψύχονται.
- Μην τεμαχίζετε και μετά φυλάτε τεμαχισμένα τα φρούτα και τα λαχανικά.
- Τέλος, διαβάζετε πάντα το χρόνο συντήρησης στη συσκευασία κάθε τροφίμου μετά το άνοιγμα του.
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Σκηνές πανικού μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα «Πράσινα Φανάρια» – Δείτε βίντεο
- «Σε οικονομική ασφυξία οι δήμοι» – 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ
- Τα δεδομένα για τον Ντε Κολό – Το χαμηλό buy out και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τη Βιλερμπάν
- Μαρδοχαίος Φριζής: «Εμπρός!» ήταν το σύνθημά του
- Η Netflix εξαγόρασε το μεγαλύτερο τμήμα της Warner για 72 δισ. δολάρια
