
Μειώνεται η διδακτέα ύλη από την Ε’ Δημοτικού μέχρι την Α’ Λυκείου
Τη μείωση της διδακτέας ύλης από την Ε' Δημοτικού έως την Α' Λυκείου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας. Η μείωση της ύλης θα γίνει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία, Πληροφορική και Τεχνολογία. Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια θα έχει το μεσημέρι η Αννα Διαμαντοπούλου.
Τη μείωση της διδακτέας ύλης από την πέμπτη τάξη του Δημοτικού έως την πρώτη τάξη του Λυκείου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας.
Η μείωση της ύλης θα γίνει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία, Πληροφορική και Τεχνολογία, σύμφωνα με «Το Βήμα».
Έτσι την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα διδαχθούν στις σχολικές τάξεις κομμάτια της ύλης που αλληλοκαλύπτονται μεταξύ διαφορετικών μαθημάτων ή τα οποία είναι δυσνόητα και δημιουργούν προβλήματα στους μαθητές.
Για την περικοπή της ύλης, τις αλλαγές στην εκπαίδευση και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στα θέματα διάδοσης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Pierrakakis Heads to Washington for IMF and G7 Talks
- Amber Alert για την αρπαγή 6χρονου από τη Βουλιαγμένη
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
