Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο, στο επίκεντρο τα κέρδη α΄τριμήνου
Σταθεροποιητικές τάσεις, εν μέσω διακυμάνσεων επικρατούν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν υψηλά κέρδη μετά τη διάψευση της Κίνας ότι επανεξετάζει τις θέσεις της στα ευρωπαϊκά ομόλογα.
Στις 13:20 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,41% στις 1.592,20 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 62,3 εκατ. ευρώ. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 1.550 – 1.599 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,31%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο 0,54% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,55%.
Ο τραπεζικός δείκτης είναι χαμηλότερα κατά 0,46%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, 77 ενισχύονται, 73 υποχωρούν και 38 παραμένουν αμετάβλητες.
Θετικό κλίμα επικρατεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα και από την κίνηση της κινεζικής κεντρικής τράπεζας να διαψεύσει τα δημοσιεύματα περί αποεπένδυσης από τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχύεται κατά 1,74%, στο Παρίσι ο CAC-40 σημειώνει κέρδη 1,90% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 2,21%, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι η αγροτική πολιτική δεν προσφέρεται για διοικητικούς πειραματισμούς
- Η ανάλυση της Super League για τους αγωνιστικούς χώρους: «Σε άριστη κατάσταση»
- Γιατί σκληραίνει τη ρητορική του κατά του Ιράν ο Τραμπ – Οι συνομιλίες στη Γενεύη και το ετοιμοπόλεμο Ισραήλ
- Βύρων Θεοδωρόπουλος: Μεταξύ πολιτικής και ποίησης
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 47χρονος κρατούμενος που απέδρασε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
- Betsson: Σούπερ προσφορά* στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις


