Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Ρομπέν των Δασών» ανοίγει την αυλαία του 63ου Φεστιβάλ των Καννών

Ο «Ρομπέν των Δασών» ανοίγει την αυλαία του 63ου Φεστιβάλ των Καννών

Με τον Ρομπέν των Δασών ανοίγει την Τετάρτη η αυλαία του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι το Money Never Sleeps, συνέχεια του Γουόλ Στριτ δια χειρός Όλιβερ Στόουν

Με τον Ρομπέν των Δασών ανοίγει την Τετάρτη η αυλαία του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι το Money Never Sleeps, συνέχεια του Γουόλ Στριτ δια χειρός Όλιβερ Στόουν.

Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Ράσελ Κρόου θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους την επίσημη προβολή της ταινίας Ρομπέν των Δασών του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Αποκλειστικά
στο in.gr: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ αναλύει το όραμά του

Η ταινία προβάλλεται εκτός συναγωνισμού.

Τα βλέμματα αναμένεται να συγκεντρώσει η νέα ταινία του Ολιβερ Στόουν με τίτλο Money never sleeps. Πρόκειται για την κινηματογραφική συνέχεια της ταινίας του 1987 Γουόλ Στριτ, με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Ντάγκλας.

Η σύγχρονη οικονομία των ΗΠΑ παρουσιάζεται στην ταινία με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Ντάγκλας και Σάια ΛαΜπεφ (ως ανερχόμενος χρηματιστής), Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζος Μπρόλιν, Σούζαν Σαράντον και Φρανκ Λανγκέλα.

Η νέα ταινία του Γούντι Αλεν You Will Meet A Tall Dark Stranger με τη Ναόμι Γουότς και τον Σερ Αντονι Χόπκινς προβάλλεται επίσης εκτός συναγωνισμού.

Το διαγωνιστικό

Συνολικά, 19 ταινίες θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Φοίνικα, αριθμός μικρότερος από αυτόν άλλων ετών.

«Την περασμένη χρονιά», είπε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Τιερί Φρεμό, «υπήρχε μεγάλος αριθμός σκηνοθετών στις Κάννες. Φέτος, πολλοί από τους σημαντικούς σκηνοθέτες εργάζονται ακόμη. Οπότε, η επιλογή των ταινιών ήταν ένα ευαίσθητο ζήτημα, με δεδομένη την απουσία τόσων μεγάλων κινηματογραφιστών».

Ανάμεσά τους είναι η νέα ταινία του αγαπημένου στο Φεστιβάλ Κεν Λόουτς, ο οποίος στο φιλμ Route Irish, στο οποίο ένας Βρετανός στρατιώτης χάνει τη ζωή του στο Ιράκ υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Ένας φίλος του προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια.

Ο Μάικ Λι θα προβάλλει στις Κάννες την ταινία Another Year με τον Τζιμ Μπρόαντμπεντ, ενώ άλλες συμμετοχές αποτελούν το Fair Game με τους Σον Πεν και Ναόμι Γουότς και το Biutiful του Μεξικάνου σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου.

Δύο συμμετοχές στο διαγωνιστικό έχει η Ασία, ενώ τρεις η Γαλλία.

Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ θα απονεμηθεί στις 23 Μαΐου από την κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Τιμ Μπάρτον. Αλλα μέλη της επιτροπής είναι η Κέιτ Μπέικινσεϊλ, ο Μπενίτσιο Ντελ Τόρο και ο Σεκάρ Καπούρ.

Τα προβλήματα δεν λείπουν, πάντως, από τη μεγάλη γιορτή του σινεμά. Η ηφαιστειακή σκόνη και μία πλημμύρα έχουν κάνει τις Κάννες να μη θυμίζουν σχεδόν καθόλου το λαμπερό θέρετρο της Γαλλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024