
Ανεστάλη η απεργία στα φαρμακεία, θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη
Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη, τα 11.000 φαρμακεία σε όλη την χώρα, αφού ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέστειλε την απεργία του, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συλλόγου με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Ο κλάδος πάντως «παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα».
Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη, τα 11.000 φαρμακεία σε όλη την χώρα, αφού ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανέστειλε την απεργία του, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συλλόγου με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δ.Βαγιωνάς δήλωσε πως «η κα Κατσέλη μάς διαβεβαίωσε, ως αρμόδια υπουργός, ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και ότι δεν θίγονται οι ‘κόκκινες γραμμές’ που έχουν τεθεί από τον ΠΦΣ, όπως είναι τα χωροταξικά και τα πληθυσμιακά κριτήρια».
Μετά την δέσμευση της υπουργού, το ΔΣ του Συλλόγου συνεδρίασε και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κινητοποιήσεις έγιναν προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση για να ξεκαθαριστούν τα βασικά ζητήματα των φαρμακοποιών, προτείνει στους τοπικούς Συλλόγους εκτιμώντας τις τοπικές συνθήκες, να αναστείλουν την απεργία την Τρίτη 11 Μαΐου.
Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ για να επανεκτιμήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προχωρήσει σε νέες αποφάσεις.
«Η κα Κατσέλη δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε διάλογο με τον ΠΦΣ επί των προτάσεων που έχουμε υποβάλλει και στο παρελθόν. Περιμένουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της υπουργού και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα» σημείωσε ο κ. Βαγιωνάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μικ Τζάγκερ: Τι λέει για τη συνεργασία των Rolling Stones με τον Ρόμπερτ Σμιθ
- Σε ειδικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα
- Investigations Into Lefkada Sea Drone Continue
- Παίζει κανονικά το ματς με την Μπασκόνια η Βαλένθια – Πώς θα παραταχθούν οι «νυχτερίδες»
- Καλλιθέα: Πυροβόλησαν γυναίκα έξω από κατάστημα – Συνελήφθη ο δράστης
- Συμπλοκή με έναν νεκρό από πυροβολισμό στη Θεσσαλονίκη – Πέταξαν τη σορό στον ποταμό Λουδία