Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
in.gr

Βιοχάλκο: Προώθηση προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια παρουσίαση της Βιοχάλκο στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στην οποία μεταξύ άλλων αναλύθηκαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα και οι σημαντικότερες εξελίξεις της χρήσης 2009, η γενικότερη στρατηγική της, καθώς και οι προοπτικές της για το 2010.Στην παρουσίαση έγινε συνοπτική αναφορά στο αντικείμενο εργασιών των θυγατρικών εταιριών της Βιοχάλκο, οι οποίες ασχολούνται με […]

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια παρουσίαση της Βιοχάλκο στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στην οποία μεταξύ άλλων αναλύθηκαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα και οι σημαντικότερες εξελίξεις της χρήσης 2009, η γενικότερη στρατηγική της, καθώς και οι προοπτικές της για το 2010.

Στην παρουσίαση έγινε συνοπτική αναφορά στο αντικείμενο εργασιών των θυγατρικών εταιριών της Βιοχάλκο, οι οποίες ασχολούνται με την παραγωγή χαλυβουργικών προϊόντων, την επεξεργασία χαλκού και αλουμινίου, την παραγωγή καλωδίων καθώς και την ανάπτυξη ακινήτων.

Επιπρόσθετα, σημειώθηκε ότι η Βιοχάλκο συμμετέχει σε περισσότερες από 90 εταιρίες, με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Π.Γ.Δ.Μ., το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία και έχει εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες.

Στη συνέχεια της παρουσίασης αναλύθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2009, τα οποία επηρεάστηκαν από τη μείωση της δραστηριότητας του κατασκευαστικού τομέα και των τομέων υποδομών, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, με συνέπεια τη μείωση του όγκου των πωλήσεων και των τιμών των πωλουμένων προϊόντων.

Σε ότι αφορά και την τρέχουσα χρήση, οι εταιρίες της Βιοχάλκο εξακολουθούν να έχουν ως βασικές προτεραιότητες, τη συγκράτηση του κόστους παραγωγής, την αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, τη μείωση του κόστους δανεισμού παράλληλα με την ανάπτυξη και την προώθηση προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Τέλος και στο 2010 θα συνεχιστεί η υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας των εταιριών της Βιοχάλκο στο πλαίσιο του οποίου ενοικιάζεται ήδη ένα κεντρικό ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη και ένα εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Κηφισού στο Αιγάλεω, ενώ στο στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται και το κτίριο γραφείων που κατασκευάζεται στη Λεωφόρο Κηφισίας, στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
Cookies