Προς την κατεύθυνση του γαλλικού ομίλου έδειξε ο ισχυρός άνδρας των Fiat – Chrysler όταν ερωτήθηκε για τις προβλέψεις του σχετικά με την επόμενη σύμπραξη αυτοκινητοβιομηχανιών μετά και την πρόσφατη συμμαχία των Renault-Nissan με την Daimler.



Η επόμενη συμμαχία θα έχει κατά πάσα πιθανότητα γαλλική ταυτότητα δήλωσε ο Sergio Marchionne σε δημοσιογράφους διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στην PSA/Peugeot-Citroen.



Προσπάθησαν με την Mitsubishi και θα ξαναπροσπαθήσουν και με κάποιον άλλο τόνισε χαρακτηριστικά ο γνωστός για την διορατικότητα του Sergio Marchionne αναφερόμενος στην πρόσφατη άκαρπη προσπάθεια ανταλλαγής μετοχών μεταξύ του ιαπωνικού και του γαλλικού ομίλου.



Η PSA/Peugeot-Citroen ήδη συνεργάζεται σε επίπεδο κινητήρων με την BMW AG ενώ από τον Φεβρουάριο οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν την συνεργασία τους και σε άλλα πεδία.



Όπως χρησμοδότησε εξάλλου ο Sergio Marchionne αναφερόμενος στην πρόσφατη σύμπραξη μεταξύ Renault-Nissan και Daimler, …αν και η συμμαχία μεταξύ μιας γαλλικής και μιας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί δύσκολη υπόθεση, είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.