Η συμφωνία της ΕΕ φέρνει από την πίσω πόρτα το ΔΝΤ, λέει ο Αλ.Τσίπρας
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, αλλά και οι δυσμενείς συσχετισμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μάς φέρνουν από την πίσω πόρτα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μαζί με αυτό ακόμη πιο επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Όσοι κινδυνολόγησαν περί χρεοκοπίας της χώρας αποδείχθηκε ότι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να βάλουν μια χοντρή θηλιά στον λαιμό κάθε Έλληνα εργαζόμενου, μισθωτού, άνεργου, συνταξιούχου» δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι χειρισμοί της κυβέρνησης, αλλά και οι δυσμενείς συσχετισμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού μόνο η Ευρωπαϊκή Αριστερά υπερασπίστηκε με σθένος την προοπτική μιας κοινωνικής Ενωμένης Ευρώπης, μάς φέρνουν από την πίσω πόρτα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μαζί με αυτό, μάς φέρνουν νέα, ακόμη πιο επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα».
«Ο μόνος τρόπος απεμπλοκής της χώρας από αυτή την κρίση είναι έστω και τώρα, στο παρά πέντε, να αλλάξουμε πολιτική» είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να αποσυρθούν «τα υφεσιακά, αντικοινωνικά μέτρα και να επενδύσουμε στην ανάπτυξη και στη στήριξη της απασχόλησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πεζέσκιαν: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καθοδηγούνται από την απληστία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Ιράν
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ προχωρούν σε στοχευμένους δασμούς στη Νότια Κορέα
- Αυτοκίνητο: Η Γερμανία επαναφέρει την επιδότηση 3 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα
- ΕΕ: Δεύτερο κύμα χρηματοδότησης SAFE για οκτώ κράτη -μέλη με 74 δισ. ευρώ
- «Ολυμπιακός Πειραιώς: Ο Θρύλος που διεκδικεί την ευρωπαϊκή του δόξα κόντρα στον Άγιαξ»
- Οι συνάδελφοί νοσηλευτές του Άλεξ Πρέτι τον τίμησαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο


