Πρώτη δοκιμαστική πτήση για το τουριστικό διαστημόπλοιο της Virgin Galactic
Το εξαθέσιο σκάφος με το οποίο ο όμιλoς Virgin θα προσφέρει στο μέλλον υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση του πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια. Παρέμεινε πάντως συνδεδεμένο με το μητρικό του αεροπλάνο και δεν αποσυνδέθηκε για να πυροδοτήσει τον πυραυλοκινητήρα.
2
Το εξαθέσιο σκάφος με το οποίο ο όμιλoς Virgin θα προσφέρει στο μέλλον υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση του πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια. Παρέμεινε πάντως συνδεδεμένο με το μητρικό του αεροπλάνο και δεναποδεσμεύτηκε για να πυροδοτήσει τον πυραυλοκινητήρα.
Το πρώτο διαστημικό σκάφος της σειράς SpaceShipTwo ονομάστηκε VSS Enterprise, μια σαφής αναφορά στο διαστημόπλοιο που πρωταγωνιστεί στη σειρά Enterprise.
«Η Virgin Galactic ανακοινώνει ότι το εμπορικό, επανδρωμένο διαστημικό σκάφος της, VSS Enterprise, ολοκλήρωσε με επιτυχία σήμερα το πρωί την πρώτη δοκιμαστική πτήση του» ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η εταιρεία.
Οι δοκιμές θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του 2011 με την προοπτική οι εμπορικές πτήσεις να ξεκινήσουν το 2012.
Το Enterprise θα απογειώνεται συνδεδεμένο κάτω από τα φτερά του μητρικού αεροπλάνου White Nigkht Two. Θα απελευθερώνεται σε ύψος 16 χλμ, οπότε θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του και θα ανεβαίνει σχεδόν κατακόρυφα μέχρι το επίσημο όριο του Διαστήματος, σε ύψος 100 χλμ.
Οι επιβάτες θα μπορούν εκεί να απολαμβάνουν την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας για περίπου 3 λεπτά.
Το SpaceShipTwo βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο με την ονομασία SpaceShip One, το οποίο κέρδισε το βραβείο των 10 εκατ. δολαρίων στο διαγωνισμό για το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο το 2004. Και τα δύο μοντέλα σχεδιάστηκαν από τον πρωτοπόρο αεροναυπηγό Μπερτ Ρατάν και την εταιρεία του Scaled Composites.
Το SpaceShip One εκτίθεται τώρα στο Μουσείο Αέρα και Διαστήματος του Smithsonian.
Περίπου 350 υποψήφιοι πελάτες από όλο τον κόσμο έχουν ήδη καταθέσει προκαταβολές για κρατήσεις στις πτήσεις της Virgin Galactic. Το εισιτήριο εκτιμάται ότι θα κοστίζει γύρω στα 200.000 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
- Μπόνι Τάιλερ: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια του Total Eclipse of the Heart
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κεσσές αποστομώνει Βορίδη – «Γνωρίζει και παριστάνει τον ανίδεο, η δικαστική απόφαση τον αναφέρει 44 φορές»
- Ζότα Σίλβα: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα που ήθελα να κάνω στην καριέρα μου»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 4,4% τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442