
Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του ανακριτικού έργου της Εξεταστικής για τη Siemens
Με την εξέταση των πέντε μελών της επιτροπής οριστικής παραλαβής του συστήματος C4I ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του ανακριτικού έργου της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Siemens. Η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου στις 12 Απριλίου. Μακροσκελές υπόμνημα από τον Χρ.Βερελή.
2
Με την εξέταση των πέντε μελών της επιτροπής οριστικής παραλαβής του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του ανακριτικού έργου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Siemens.
Η Επιτροπή διακόπτει τις εργασίες της για το Πάσχα και, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παράδοση της ογκώδους δικογραφίας, θα συνέλθει εκ νέου στις 12 Απριλίου.
Εν τω μεταξύ, εστάλη στην Εξεταστική μακροσκελέστατο υπόμνημα του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστου Βερελή, που ζητεί για μία ακόμη φορά να εξετασθεί από την Επιτροπή
Ο κ. Βερελής υπογραμμίζει ότι «ως αρμόδιος υπουργός στάθηκε αμετακίνητα αντίθετος στις επιδιώξεις της Siemens και του Χριστοφοράκου» και σημειώνει ότι αποστέλλει το υπόμνημα για να αποκαταστήσει ανακρίβειες που, όπως λέει, έχουν αναφέρει μάρτυρες κυρίως από τον ΟΣΕ.
Ταυτόχρονα πάντως αφήνει εκτεθειμένα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της περιόδου 2003, τα οποία, όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός απέτρεψαν το καλοκαίρι του 2003 την έκπτωση της κοινοπραξίας Siemens/Ελληνικών Ναυπηγείων (HDW), γιατί δεν ανταποκρίνονταν στις υποχρεώσεις τους για την προμήθεια τροχαίου υλικού του ΟΣΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]


