
Ασυμφωνία στο Ecofin για τους κανόνες ρύθμισης της δράσης των hedge funds
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών παραιτήθηκαν, την Τρίτη, από την προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα σχέδιο για την κανονιστική ρύθμιση και την ενίσχυση της διαφάνειας σε ό,τι αφορά τη δράση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων «αντιστάθμισης κινδύνου», το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα το Σίτι του Λονδίνου και τις ΗΠΑ.
2
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών παραιτήθηκαν, την Τρίτη, από την προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα σχέδιο για την κανονιστική ρύθμιση και την ενίσχυση της διαφάνειας σε ό,τι αφορά τη δράση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων «αντιστάθμισης κινδύνου», το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα το Σίτι του Λονδίνου και τις ΗΠΑ.
«Το θέμα των κερδοσκοπικών ταμείων αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη», της υπουργικής συνόδου στις Βρυξέλλες, «ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση», δήλωσε η εκπρόσωπος της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ, Κριστίνα Γκάλαχ.
«Θα επανέλθει στο τραπέζι σε μια άλλη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας», που τερματίζεται στο τέλος Ιουνίου, πρόσθεσε. Η επόμενη επίσημη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαΐου.
Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο υπογράμμισε ότι «είναι πάντα καλό να έχουμε τη μέγιστη συναίνεση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στο θέμα των κερδοσκοπικών ταμείων» τόνισε.
Οι υπουργοί επρόκειτο αρχικά να συμφωνήσουν σε μια γενική θέση, την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να διαπραγματευτούν με το Ευρωκοινοβούλιο, που πρέπει επίσης να δώσει το πράσινο φως στο σχέδιο.
Σε συνεδρίαση, σε επίπεδο πρεσβευτών της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, δεν υπήρξε ομοφωνία, κυρίως λόγω των βρετανικών αντιρρήσεων, σύμφωνα με μία ευρωπαϊκή πηγή. Η Βρετανία εκφράζει φόβους ότι η αύξηση των κανονιστικών ρυθμίσεων μπορεί να διώξει τους επενδυτές από το Λονδίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
- «Ο Καρέτσας στο στόχαστρο της Τσέλσι και άλλων ομάδων της Premier League»
- Νέα Αριστερά για επίσκεψη Μακρόν: Ο Μητσοτάκης πορεύεται για ακόμη μια φορά δουλοπρεπώς

