
Μέχρι το Σούνιο έφτασε κορβέτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού
Τα στενά μεταξύ Σουνίου και Κέας πέρασε κορβέτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Αθήνα, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα μορφή προκλήσεων. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Αμυνας Ευ.Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Γ.Καρατζαφέρη.
2
Τα στενά μεταξύ Σουνίου και Κέας πέρασε κορβέτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Αθήνα, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα μορφή προκλήσεων.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, την Κυριακή για 11η φορά από τις 7 Νοεμβρίου 2009 -και 6η εντός του 2010- μια τουρκική κορβέτα πέρασε χωρίς εμφανή λόγο, το στενό μεταξύ του Σουνίου και της Κέας και μέσω του στενού του Καφηρέα κατευθύνθηκε προς το βόρειο Αιγαίο και τα Δαρδανέλια.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα πλοία ξεκινούν από τον ναύσταθμο Ακσάζ στο ύψος της Ρόδου και η μόνη διαφοροποίηση που έχουν στην «άσκοπη περιπλάνησή τους» είναι ότι άλλα περνούν δυτικά και άλλα ανατολικά της Κέας.
Παρόμοια πρόκληση είχε γίνει και στις 14 Ιανουαρίου 2009, όταν στο πλαίσιο άσκησης η φρεγάτα «Τουργκούτ Ρέις» είχε φθάσει μέχρι τα όρια του Αργοσαρωνικού, οπότε και γύρισε προς τα Δαρδανέλια, όταν έγινε ελληνική διαμαρτυρία.
Ο υπουργός Αμυνας δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη ότι πρόκειται για «οριακή» περίπτωση αβλαβούς διέλευσης που παρακολουθείται, όπως όλα τα συμβάντα στο Αιγαίο «με την στρατηγική ψυχραιμία αλλά και με την εγρήγορση που απαιτείται».
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι τέτοιες κινήσεις εγκυμονούν πιθανούς κινδύνους. Για όλες τις περιπτώσεις το υπουργείο Αμυνας έχει ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
