Διαγωνισμός Παιδικής Εικαστικής Έκφρασης
Επίσης, όλοι οι φίλοι που τα έργα τους θα ψηφιστούν στην πρώτη δεκάδα, θα κερδίσουν βιβλία και δωρεάν συμμετοχές στα δημιουργικά εργαστήρια της Dorothy Snot!
Επιπλέον, και οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν από ένα τριήμερο δωρεάν οικογενειακών διακοπών (δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό οποιοδήποτε μήνα εκτός από τον Αύγουστο) στα ξύλινα σπιτάκια του Δασικού Χωριού Παπάδες στην Εύβοια, ευγενική προσφορά του δημιουργού του Δημήτρη Πουλόπουλου!
Και το θέμα δεν σταματάει εδώ, όλα τα έργα των παιδιών που θα συγκεντρωθούν, θα εκτεθούν αρχικά στον χωρο της Dorothy Snot για το μήνα Απρίλιο, ώστε όποιοι φίλοι θέλουν να μπορούν να τα δούν από κοντά.
Στην συνέχεια, η έκθεση θα μεταφερθεί σε γνωστό χώρο τέχνης όπου στο τέλος της τα έργα θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς!
Eμπρός λοιπόν, ας δώσουμε στα παιδιά μας χρώματα και υλικά και ας τα αφήσουμε να δημιουργήσουν!
Αναλυτικά, οι όροι και οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού:
1. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την Δευτέρα 1η Μαρτίου και έργα θα γίνονται δεκτά έως την Τετάρτη 31 Μαρτίου.
2. Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να αποσταλλούν ηλεκτρονικά στο email dorothysnot@elamazi.gr και το πρωτότυπο να παραδοθεί με κάποιο τρόπο (ταχυδρομικά ή χέρι-με-χερι) στο σχολείο της Dorothy Snot, Ιπποκράτους 175α, Αθήνα (ώρες 8.30 πμ – 4 μμ).
Ολα τα έργα θα πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο σημείωμα το οποίο θα αναφέρει τα στοιχεία του παιδιού και μια μικρή περιγραφή του έργου. Εκφραστείτε ελεύθερα!
3. Συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται αποδοχή του όρου ότι κανένα έργο που αποσταλεί δεν θα επιστραφεί στους δημιουργούς του, οι οποίοι και συναινούν στην χρήση του από εμάς για οποιουσδήποτε κοινωφελείς και φιλανθρωπικούς, μή κερδοσκοπικούς φυσικά, σκοπούς.
4. Για όσο διάστημα διαρκεί ο διαγωνισμός, τα έργα θα αναρτώνται αποκλειστικά στο site www.elamazi.gr. Μετά την 31η Μαρτίου, όλοι οι επισκέπτες του site θα μπορούν ψηφίζουν το έργο της αρεσκείας τους έως και την Κυριακή 11 Απριλίου.
Στην συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 12 και 15 Απριλίου θα γίνει η τελική επιλογή: η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους νικητές ανάμεσα στα δέκα επικρατέστερα έργα κάθε κατηγορίας.
Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους:
1. Ελένη Γκίκα, συγγραφέα και κριτικό βιβλίου στην εφημερίδα «Εθνος»
2. Μάνο Κοντολέων, συγγραφέα παιδικών βιβλίων
3. Διατσέντα Παρίτση, εικονογράφο παιδικών βιβλίων
4. Βάσω Ψαράκη, εικονογράφο παιδικών βιβλίων & συγγραφέα
5. Βιβή Παπαστάθη, υπεύθυνη παιδικού προγράμματος στον Μελωδία FM
6. Ντανιέλα Κράλλη, μουσικοπαιδαγωγό και δημιουργό της Dorothy Snot
7. Ελευθερία Νυφλή, δημιουργό του www.elamazi.gr
8. Δημήτρη Πουλόπουλο, δημιουργό του Δασικού Χωριού “Papades Village”
Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει από τo www.elamazi.gr την Παρασκευή 16 Απριλίου.
5. Οι συμμετοχές θα είναι χωρισμένες σε δύο κατηγορίες:
α) παιδιά έως 2,5 χρονών
β) παιδιά από 2,5 – 5 χρονών.
Εννοείται ότι ιδίως στην πιο μικρή κατηγορία, η βοήθεια από τους γονείς επιτρέπεται -αρκεί αυτή να είναι βοήθεια προς το παιδί στο να χρησιμοποιήσει το μέσο έκφρασης και όχι στο να διαμορφώσει το έργο. Γονείς, εξαντλήστε την εφευρετικότητα σας!
(Επίσης, εάν παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών θελήσουν να συμμετάσχουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλώς δεν θα μπορέσουν να «διεκδικήσουν» τα τρία πρώτα έπαθλα!)
6. Το πρώτο βραβείο θα είναι μία εντελώς δωρεάν φοίτηση στο σχολείο για το διάστημα 1/9/2010 – 31/7/2011 και θα «απονεμηθεί» στο πιο δημοφιλές έργο, ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Τα δεύτερα βραβεία θα «απονεμηθούν» από ένα σε έργο της α’ κατηγορίας και της β’ κατηγορίας.
Το κόστος που καλύπτουν τα βραβεία αυτά έχει να κάνει με τα ετήσια δίδακτρα του σχολείου, αλλά δεν επεκτείνεται σε παράπλευρες παρεχόμενες υπηρεσίες (κόστος σχολικού, κόστη συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες κλπ).
7. Οι γεωγραφικές περιοχές τις οποίες καλύπτει η Dorothy Snot είναι η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Κολωνάκι, Λυκαβηττός, Νεάπολη, Εξάρχεια κ.λπ.), οι Αμπελόκηποι, η Κυψέλη, το Γκύζη, το Γουδί και τα Ιλίσια.
Συνεπώς, τα παιδιά τα οποία θα κερδίσουν τα τρία πρώτα έπαθλα θα πρέπει λογικά να κατοικούν σε κάποια από αυτές τις περιοχές. Φυσικά, μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά από άλλες περιοχές, με την κατανόηση όμως από τους γονείς ότι η προσέλευση και η αποχώρηση από το σχολείο θα γίνεται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οργάνωση.
8. Φυσικά, το οικονομικό αντίκρισμα των επάθλων είναι πολύ σημαντικό κίνητρο για την συμμετοχή στον διαγωνισμό, αλλά ακόμη πιο σημαντική κατά την γνώμη μας είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουν τα παιδιά μας μία πρωτότυπη θεματική ενότητα από έργα αυθεντικής προσχολικής εικαστικής έκφρασης, τα οποία όχι μόνο θα μας κάνουν υπερήφανους γονείς αλλά θα μας δώσουν και την ευκαιρία να προσφέρουμε μία μικρή ή μεγάλη οικονομική βοήθεια σε κάποιους συνανθρώπους μας που την χρειάζονται.
- Μπορεί ένα χριστουγεννιάτικο κομμάτι να μας οδηγήσει στην υπερκατανάλωση; Το φαινόμενο Mariah Carey
- Γιατί οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες πουλάνε περισσότερο στις… ΗΠΑ
- Σε ασφυκτικό κλοιό το Μαξίμου – Τέσσερα ανοιχτά μέτωπα ρίχνουν τις κυβερνητικές προσπάθειες αλλαγής ατζέντας στο κενό
- Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Γαλλία… σκάρωσε η τεχνητή νοημοσύνη
- Επιδόματα: Πώς διαμορφώνονται μετά τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
- Η Ρώμη χρειάστηκε 20 χρόνια για να μετατρέψει δύο σταθμούς του μετρό σε μίνι μουσεία – Άξιζε τον κόπο





