
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων, τονίζει ο Μάθιου Νίμιτς
Οι σχέσεις Αθήνας και Σκοπίων είναι «σε κρίσιμο σταυροδρόμι» τονίζει ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, λίγο πριν την επίσκεψή του σε Αθήνα και Σκόπια. Ο Νίμιτς φτάνει στα Σκόπια σήμερα, Τρίτη, ενώ στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή.
2
Σε «κρίσιμο σταυροδρόμι» βλέπει τις σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, λίγο πριν την επίσκεψή του σε Αθήνα και Σκόπια. Ο Νίμιτς φτάνει στα Σκόπια σήμερα, Τρίτη, ενώ στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή.
«Είμαστε σε κρίσιμο σημαντικό σταυροδρόμι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και η διεθνής διάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντική. Ελπίζω ότι οι δύο χώρες θα επιδείξουν ηγετικές ικανότητες και δημιουργητικότητα και θα προσπαθήσουν ώστε να υπάρξει πρόοδος σε αυτή την επίσκεψη», δήλωσε στη ΝΕΤ ο κ.Νίμιτς.
Επισημαίνει, επίσης, την επιρροή του Έλληνα πρωθυπουργού με τις πρωτοβουλίες του στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.
«Αυτή η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγάγει το ζήτημα της ονομασίας στα σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής της ατζέντας. Από την αρχή έδωσε σημασία στο θέμα και μου έδωσε να καταλάβω ότι το αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Επίσης ο πρωθυπουργός έχει προσωπική επιρροή πέρα από το θέμα και στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ως μέλος της ΕΕ με την Αντζέντα 2014 και τις πρωτοβουλίες του για τις διμερείς συναντήσεις», τόνισε ο Μάθιου Νίμιτς.
Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ο κ.Νίμιτς κομίζει στις δύο πρωτεύουσες δέσμη ιδεών με στοιχεία που είχαν συζητηθεί από τις δύο πλευρές και σε παλαιότερες προτάσεις του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιορτή σήμερα 12 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]
- Ο Μπέζος «κλέβει» ταλαντούχο στέλεχος από την OpenAI
- Οι last minute κρατήσεις «ζεσταίνουν» τον τουρισμό
- Το φάντασμα της «ανοκρατίας» – Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια κρίση που κάποτε διαγνώστηκε σε άλλους
- Σε χάος η φυσική αγορά πετρελαίου – Στα ύψη οι τιμές



