Η διατροφική εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο μέλημα των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να προασπιστεί η υγεία όλων των πολιτών. Πρόσφατα καταναλωτές επικοινώνησαν με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής «καταγγέλοντας», ότι στον αγαπημένο τους χυμό, αναγράφονταν ότι είχε γίνει προσθήκη ασκορβικού οξέος.

Το ασκορβικό οξύ λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο από τη γνωστή σε όλους μας βιταμίνη C.

Μάλιστα αν ανατρέξουμε στις ετικέτες πολλών τροφίμων που καθημερινά χρησιμοποιούμε, θα δούμε να αναγράφεται αυτή ακριβώς η χημική ονομασία της βιταμίνης C. Η βιταμίνη C συμμετέχει σε πολλά ενζυμικά συστήματα και είναι απόλυτα απαραίτητη για το σχηματισμό και τη διατήρηση του κολλαγόνου.

Είναι επίσης απαραίτητο να λαμβάνεται μέσω της διατροφής, μιας και ο άνθρωπος, σε αντίθεση με όλα τα άλλα θηλαστικά, δεν συνθέτει βιταμίνη C.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

health.in.gr