Έφεση κατά της αθώωσης του Ντε Βιλπέν θα ασκήσει η γαλλική Εισαγγελία
Έφεση ετοιμάζεται να ασκήσει η Εισαγγελία του Παρισιού κατά της απόφασης με την οποία απαλλάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν από την κατηγορία της συμμετοχής σε συνωμοσία με στόχο τη σπίλωση του Νικολά Σαρκοζί. Ο ίδιος κατηγορεί το Γάλλο πρόεδρο ότι επιδιώκει «βεντέτα».
2
Έφεση ετοιμάζεται να ασκήσει η Εισαγγελία του Παρισιού κατά της απόφασης με την οποία απαλλάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν από την κατηγορία της συμμετοχής σε συνωμοσία με στόχο τη σπίλωση του Νικολά Σαρκοζί, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία του 2007.
«Αποφάσισα να εφεσιβάλω την απόφαση», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο γενικός εισαγγελέας Ζαν-Κλοντ Μαρέν. «Ό,τι κι αν συμβεί θα υπάρξει δεύτερη δίκη».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ Ντε Βιλπέν απαλλάχθηκε την Πέμπτη από τις κατηγορίες μετά από απόφαση του δικαστηρίου, η οποία του ανοίγει το δρόμο της επιστροφής στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, ενώ πολλοί δεν αποκλείουν ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012.
Ο Ντε Βιλπέν κατηγόρησε το Νικολά Σαρκοζί ότι δρα βασισμένος σε «μίσος» προς το πρόσωπό του.
«Αυτή η απόφαση είναι πολιτική απόφαση και δείχνει ότι ο Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτιμά να συνεχίσει με τη σκληρότητα και το μίσος, παρά να ασκήσει τα καθήκοντά του» δήλωσε, σχοιάζοντας την απόφαση για έφεση κατά της αθώωσής του.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν δήλωσε: «Μετά από χρόνια δοκιμασία, η αθωότητά μου αναγνωρίστηκε. Με πλήγωσε η εικόνα της πολιτικής που παρουσιάστηκε, (το ότι διαστρεβλώθηκε) η επί 30 χρόνια αφοσίωσή μου».
«Επιθυμώ στο μέλλον να υπηρετήσω τους πολίτες της Γαλλίας και να συμβάλλω στο πνεύμα ανάκαμψης της Γαλλίας», πρόσθεσε.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας αρνήθηκε στο δικαστήριο την ενορχήστρωση οποιασδήποτε μορφής συνωμοσίας στο πλαίσιο της υπόθεσης Clearstream.
Η υπόθεση χρονολογείται από το 2004 όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών και διεκδικητής του χρίσματος για την προεδρία Νικολά Σαρκοζί, επιχειρηματίες, ακόμη και πρώην μυστικοί πράκτορες, εμφανίστηκαν να διατηρούν μυστικούς λογαριασμούς στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό του Λουξεμβούργου Clearstream.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο Τραμπ είπε πως το Συμβούλιο Ειρήνης «μπορεί» να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ και μετά έκανε πίσω
- Καιρός: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την κακοκαιρία – Υποχρεωτική παύση εργασιών
- Δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με φανταστικό «κεραυνό» του Ταρέμι (2-0, vids)
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ


