Εντός Φεβρουαρίου θα γνωστοποιηθεί ο ρόλος του Σταύρου Δήμα στη ΝΔ
Μετά την λήξη της θητείας του ως επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 10 Φεβρουαρίου θα γνωστοποιηθεί ο ρόλος που θα αναλάβει στη Ρηγίλλης ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ. «Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου παραμένω επίτροπος και θα κάνω τη δουλειά μου μέχρι και την τελευταία ημέρα», τόνισε.
2
Μετά την λήξη της θητείας του ως επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 10 Φεβρουαρίου θα γνωστοποιηθεί ο ρόλος που θα αναλάβει ο Σταύρος Δήμας στη Ρηγίλλης.
Ο Έλληνας επίτροπος της ΕΕ συναντήθηκε στα γραφεία της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου τέθηκε επί τάπητος η πορεία των κλιματικών αλλαγών μετά τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης, η οικονομία και η γεωργία.
Ο κ.Δήμας τόνισε πως μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου παραμένει επίτροπος και θα κάνει τη δουλειά του μέχρι και την τελευταία ημέρα.
Ερωτηθείς τι θα κάνει στη συνέχεια, απάντησε πως έχει προγραμματίσει σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια και «μετά θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως ο κ.Δήμας είναι μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και την παράταξη της ΝΔ «από την οποία προέρχεται και έχει προσφέρει και θα προσφέρει πολλά».
Σε ερώτηση για το πόστο που θα αναλάβει ο κ.Δήμας, ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε ότι αυτό θα προκύψει στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παρών στη συνάντηση Σαμαρά-Δήμα ήταν και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
* Ο κ. Δήμας είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε -με την ιδιότητα του επιτρόπου- για την επικείμενη τριμερή συμφωνία για τις Πρέσπες και για θέματα κλιματικών αλλαγών μετά την Κοπεγχάγη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μινεάπολη: Ο Κλίντον καλεί τους Αμερικανούς να «ορθώσουν το ανάστημά τους» και να «υψώσουν τη φωνή» τους
- Λίβανος: 2 νεκροί σε νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο
- Μινεάπολη: Ο Τραμπ αποδίδει στους Δημοκρατικούς τις ευθύνες για τις δολοφονίες πολιτών από αστυνομικούς
- Ο χρυσός σπάει το φράγμα των 5.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία
- Γαλλία: Υπό κράτηση ο ινδός πλοίαρχος του Grinch που φέρεται να ανήκει στον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας
- Ιράν: Οι συλληφθέντες στις διαδηλώσεις θα δικαστούν το «συντομότερο δυνατόν»