Ηρωίνη μολυσμένη με άνθρακα προκαλεί θανάτους στην Ευρώπη
Παρίσι: Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη δεκαπέντε περιστατικά στα οποία χρήστες ναρκωτικών αρρώστησαν σοβαρά ή πέθαναν από ηρωίνη μολυσμένη με το θανατηφόρο βακτήριο του άνθρακα, προειδοποιεί το γαλλικό υπουργείο Υγείας.
Παρίσι: Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη δεκαπέντε περιστατικά στα οποία χρήστες ναρκωτικών αρρώστησαν σοβαρά ή πέθαναν από ηρωίνη μολυσμένη με το θανατηφόρο βακτήριο του άνθρακα, προειδοποιεί το γαλλικό υπουργείο Υγείας.
«Από τις 6 Δεκεμβρίου έχουν αναφερθεί 15 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις άνθρακα μεταξύ χρηστών ηρωίνης, 14 στη Σκοτία και ένα στη Γερμανία» ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας του υπουργείου.
«Οκτώ άτομα πέθαναν. Η πιθανότερη πηγή είναι ηρωίνη μολυσμένη με σπόρια άνθρακα» αναφέρει η ανακοίνωση όπως την αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ορισμένα από τα θύματα είχαν κάνει ενέσεις ηρωίνης, ενώ άλλοι την πήραν από τη μύτη ή την κάπνισαν.
Ο βάκιλλος του άνθρακα (Bacillus anthracis) είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο που υπάρχει στο έδαφος και σποραδικά προσβάλλει βοοειδή, άλλα οικόσιτα ζώα, και πιο σπάνια ανθρώπους.
Οι γαλλικές αρχές ανησυχούν τώρα ότι η μολυσμένη ηρωίνη ενδέχεται να κυκλοφορεί στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Προειδοποιούν ότι οι χρήστες θα ήταν αδύνατο να ξεχωρίσουν την μολυσμένη ηρωίνη από την «κανονική».
health.in.gr
- Επιχείρηση «Ασπίδες»: Προειδοποίηση για ενδεχόμενο επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
- Μαρινέλλα: «Είμαι επαναστάτρια με τον τρόπο μου» δήλωνε, σε μια κατάθεση ψυχής
- Αγρίνιο: Έξι προσαγωγές για το αιματηρό επεισόδιο – Στο νοσοκομείο ο 16χρονος που τον μαχαίρωσαν
- Οι θρύλοι του μπάσκετ αποχαιρέτησαν την Μεγάλη Κυρία: Γκάλης – Γιαννάκης είπαν «αντίο» στη Μαρινέλλα (pics)
- To «αντίο» στη Μαρινέλλα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη
- Μαρινέλλα – «Καμία φορά λέω να αλλάξω ουρανό»