Το 2012 η Plug-in εκδοχή του Prius που θα φέρει μπαταρίες ιόντων λιθίου
Η Toyota ανακοίνωσε την σύσταση ενός νέου τμήματος το οποίο θα αφιερωθεί αποκλειστικά στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς μπαταριών που θα εξοπλίσουν την Plug – in έκδοση του υβριδικού Prius που θα εγκαταλείψει τις μπαταρίες νικελίου μετάλλου προς όφελος των ιόντων λιθίου, όπως δήλωσε στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας στο περιθώριο της έκθεσης του Detroit.
Η Toyota έχει υιοθετήσει τις μπαταρίες νικελίου μετάλου για την τρέχουσα γενιά του Prius ωστόσο τα επιπλέον οφέλη που προκύπτουν, σε όρους οικονομίας, από την χρήση συστοιχιών ιόντων λιθίου την ώθησαν στην απόφαση το πρώτο υβριδικό πρίζας της φίρμας, που όπως ανακοινώθηκε, θα διατίθεται από το 2012.
Θεωρούμε ότι τι κλειδί στην ηλεκτρική αυτοκίνηση βρίσκεται στις καινοτομίες στην τεχνολογία των μπαταριών δήλωσε ο Koei Saga επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης μπαταριών της Toyota που μετράει 50 μηχανικούς που ασχολούνται αποκλειστικά με την εξέλιξη μπαταριών.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου αποτελούν ήδη ένα βήμα μπροστά αλλά χρειαζόμαστε μπαταρίες που να αποδίδουν περισσότερα, τόνισε το στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο για την Toyota ως προς αυτό τον τομέα.
- Δίκτυο αποχέτευσης: Επιδότηση έως 1.300 ευρώ για σύνδεση
- Τέμπη: Αγρυπνία στις εστίες του ΑΠΘ για τα 57 θύματα της τραγωδίας
- Αυστηρές κυρώσεις από τη Μπενφίκα σε πέντε οπαδούς της για ρατσιστικές συμπεριφορές
- Μακρόν: Παρουσιάζει τη γαλλική πολιτική πυρηνικής αποτροπής σε βάση υποβρυχίων εν μέσω φόβων για την Ρωσία
- CAPITAL TANKERS Corp. IPO – A Historic Record for Greek Shipping
- Ιράν: Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή, πού έχουν συγκεντρωθεί τα στρατεύματα των ΗΠΑ – Χάρτες και βίντεο


