
Πρόθυμο να μεσολαβήσει το Βελιγράδι στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Την ετοιμότητα του Βελιγραδίου να μεσολαβήσει στη διένεξη της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς. «Θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, όπως στο παρελθόν» ανέφερε, τονίζοντας ότι επιθυμία του Βελιγραδίου είναι και η λύση του εκκλησιαστικού ζητήματος.
2
Την ετοιμότητα του Βελιγραδίου να μεσολαβήσει στη διένεξη της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας, εξέφρασε την Τρίτη ο Σέρβος πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, από το βήμα της 3ης Συνόδου των πρέσβεων της Σερβίας που διεξάγεται στο Βελιγράδι.
«Είμαστε πρόθυμοι να μεσολαβήσουμε για την επίλυση της διένεξης μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας και επιθυμούμε να αποτελέσουμε μέρος μιας λύσης και όχι, όπως στο παρελθόν, μέρος του προβλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Μπ.Τάντιτς.
Ο Σέρβος πρόεδρος αναφερόμενος ειδικότερα στις σχέσεις της χώρας του με τα Σκόπια τόνισε ότι επιθυμία του Βελιγραδίου είναι να λύσει όχι μόνο τα διακρατικά ζητήματα, αλλά και το εκκλησιαστικό ζήτημα.
Γενικότερα για την περιφερειακή συνεργασία, ο Μπ.Τάντιτς τόνισε ότι «η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας – μέλους του ΟΗΕ, διότι στη βάση αυτής της πολιτικής οικοδομεί τη στάση της στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Κόσοβο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Euroleague: Ανακοίνωση για τα εισιτήρια του Final Four της Αθήνας
- «Στραγγάλισε με! Κάντο!» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ζιλιέτ Μπινός και η λυρική εκδίκηση της
- Labor Violations Persist in Greece Despite Digital Work Card
- UEFA: Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ευρωπαϊκών τελικών – Αναλυτικά οι ορισμοί
- «Την πέταξε από το αμάξι και μετά την τράκαρε» – Τι λέει η αδελφή της 28χρονης που βρέθηκε αιμόφυρτη στο Ηράκλειο
- Ώρα Νέας Υόρκης…


