Στην υπηρεσία των γαλλικών ταχυδρομείων 250 ηλεκτροκίνητα Citroen Berlingo από το 2010
Ο καρπός συνεργασίας της Citroen και της Venturi ήτοι μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Berlingo περνάει και επισήμως επί τω έργω καθώς όπως ανακοινώθηκε ένας στόλος 250 Berlingo First Electrique Powered by Venturi -όπως είναι η πλήρης ονομασία του ηλεκτρικού μοντέλου- θα ενταχθούν στην υπηρεσία των γαλλικών ταχυδρομείων από το 2010.
Αυτή η επιλογή αντικατοπτρίζει την στρατηγική της Citroen η οποία προσανατολίζεται σε συγκεκριμένες προτάσεις για βιώσιμη αυτοκίνηση στις οποίες σύντομα θα προστεθεί το Citroen C-Zero, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της γαλλικής φίρμας Frederic Banzet με αφορμή τον ταχυδρομικό στόλο ηλεκτρικών Berlingo.
H ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Berlingo που σύντομα θα αναλάβει καθήκοντα ταχυδρόμου στην Γαλλία παρέχει αυτονομία 100 χλμ. και φτάνει την τελική ταχύτητα των 110 χλμ/ώρα χάρη σε έναν κινητήρα ισχύος 42 kW.
Οι μπαταρίες με τις οποίες εξοπλίζεται το Βerlingo First Electrique μπορούν να ανακτήσουν το 80% της ενέργειας τους σε διάστημα πέντε ωρών ενώ το ηλεκτροκίνητο μοντέλο δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα ογκώδη δέματα των ταχυδρομείων καθώς παρέχει δυνατότητα φόρτωσης έως και 500 κιλά και χωρητικότητα 3κ.μ.
- Νοσοκομειακοί γιατροί: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 11 και 18 Μαρτίου
- Σπανούλης: «Σουτάραμε άθλια – Με 65 πόντους δεν κερδίζεις» (vid)
- Ο Τζιμ Κάρεϊ διασκέδασε τα πλήθη στα βραβεία César – «Τι έχετε να πείτε για τα γαλλικά μου; Η γλώσσα μου κουράστηκε»
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη Λέρο: Όταν ο πατέρας χτυπούσε τον γιο του πριν από ένα χρόνο
- Ιράν: Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Ισλαμικής Δημοκρατίας
- Η υποκρισία Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και η αφωνία για τις υποκλοπές – «Δεν τελείωσε εδώ», λέει η αντιπολίτευση

