2

Στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα σκαρφάλωσε το Αμβούργο, που επικράτησε με 2-1 της Βέρντερ στο χιονισμένο «AOL Αρίνα». Οι παίκτες του Μπρούνο Λαμπαντία κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στο πρώτο μέρος και, παρόλο που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 32, πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς, αφήνοντας την ομάδα της Βρέμης στην έκτη θέση.

Αμβούργο – Βέρντερ Βρέμης 2-1

Με άγριες διαθέσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ που θα τους έδινε το πάνω χέρι στον αγώνα. Το Αμβούργο κατάφερε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα και συγκεκριμένα από το 9ο λεπτό, όταν ο Ματάισεν με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Στο 32ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μπόατενγκ για σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρίν. Παρόλο που η Βέρντερ είχε πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα, το Αμβούργο ήταν αυτό που πανηγύρισε το δεύτερο γκολ. Στο 36 ο Γιάνσεν με ένα εκπληκτικό σουτ αρκετά μέτρα μακριά από την αντίπαλη περιοχή έγραψε το 2-0, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος, η Βέρντερ ανέβασε την απόδοσή της και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ροστ. Στο 83ο λεπτό ο Μαρίν βρέθηκε πολύ κοντά στο να μειώσει σε 1-2 αλλά το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι ήταν να πετύχουν ένα γκολ με τον Νάλντο διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής (17η αγωνιστική)

Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 2-1 (9 Ματάισεν, 36 Γιάνσεν – 90+3 Νάλντο)

Κολονία-Νυρεμβέργη 3-0 (37 Ζερομέλ, 70, 77 Νοβάκοβιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Λεβερκούζεν 35

Σάλκε 34

Μπάγερν Μονάχου 33

Αμβούργο 31

Ντόρτμουντ 30

Βέρντερ Βρέμης 28

Χοφενχάιμ 25

Μάιντς 24

Βόλφσμπουργκ 24

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 24

Γκλάντμπαχ 21

Κολονία 18

Φράιμπουργκ 18

Ανόβερο 17

Στουτγάρδη 16

Μπόχουμ 16

Νυρεμβέργη 12

Χέρτα Βερολίνου 6

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ