105

Την ήττα με 3-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την γερμανική Φρίντρισχαφεν για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Mε το δεξί μπήκαν οι Γερμανοί στο πρώτο σετ δημιουργώντας μια διαφορά 3-4 πόντων την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος, χάρη στις απανωτές επιθέσεις των ακραίων τους Μάρτινς, και Λούκιανετς. Οι «πράσινοι», από την άλλη, παρουσιάστηκαν μουδιασμένοι, με πολλά λάθη στην υποδοχή, τα οποία τους δυκόλευαν στη συνέχεια στη δημιουργία κόντρα επίθεσης.

Με εξαίρεση τον Λάππα, ο οποίος ήταν ο αποδοτικότερος παίκτης του «τριφυλλιού» για αυτό το σετ, οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα, χάνοντας στο τέλος το σετ.

Πολύ πιο δυναμικά μπήκαν οι «πράσινοι» στο δεύτερο σετ, δείχνοντας πάθος και μαχητικότητα, με τον αρχηγό, Σωτήρη Πανταλέωντα να αναλαμβάνει δράση. Στροφές ανέβασε και ο Σαμικά, ο οποίος βοήθησε κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να προηγηθούν με 2-3 πόντους.

Οι Γερμανοί, όμως, με το μπλοκ τους να λειτουργεί άριστα, αλλά και υποδειγματική άμυνα, ανέτρεψαν την διαφορά και προηγήθηκαν και σε αυτό το σετ, φτάνοντας στους 25 βαθμούς.

Ανεβάζοντας εντυπωσιακά τα ποσοστά τους στην επίθεση, οι παίκτες του Στέλιαν Μοκουλέσκου έκαναν το καλύτερό τους σετ, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να τους σταματήσουν.

Ο μόνος «πράσινος» που διεσώθη ήταν ο συνήθης ύποπτος … Στάθης Ντονάς, ο οποίος όμως παρότι κέρδισε αρκετούς πόντους για την ομάδα τους, δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση.

Τα σετ: 20-25, 21-25, 20-25

Challenge Cup: Αποκλείστηκε ο Φοίνικας Σύρου

Ο Φοίνικας Σύρου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Challenge Cup, καθώς στον δεύτερο αγώνα της β φάσης ηττήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν από την Μπακού με 3-1.

Οι «νησιώτες» είχαν νικήσει την περασμένη εβδομάδα στη Σύρο με 3-2, όμως στη ρεβάνς δεν κατόρθωσαν να υπερασπιστούν το «κεκτημένο» της Ερμούπολης κι έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή έξοδός τους ολοκληρώθηκε σύντομα.

Οι παίκτες της Μπακού κάνοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα μπόρεσαν να κατακτήσουν τα δυο πρώτα σετ, με τους συριανούς να πιέζουν μέχρι το τέλος, αλλά να μην μπορούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο σετ έφτασαν μέχρι τους 23 πόντους, οι αζέροι όμως με ψυχραιμία και μαχητικότητα τους πρόλαβαν, διπλασιάζοντας τα σετ τους.

Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Πέτιο Ντραγκίεφ ανέβασαν την απόδοσή τους, πιέζοντας στην επίθεση και βελτιώνοντας την υποδοχή τους, με αποτέλεσμα να πάρουν το πρώτο τους σετ. Η άνοδος όμως αυτή δεν κράτησε για πολύ, αφού οι γηπεδούχοι δίνοντάς τα όλα κατέκτησαν με σχετική ευκολία το τρίτο τους σετ, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τα σετ: 25-20, 25-23, 19-25, 25-14.

CEV Cup: Πρόκριση για την ΕΑΠ

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η ΕΑΠ επικρατώντας με 3-0 σετ της Ροβανιέμι στην Φιλανδία και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Cup. Οι Πατρινοί χρειάζονταν μόλις ένα σετ ώστε να προκριθούν καθώς στον πρώτο αγώνα είχαν κερδίσει με το άνετο 3-0.

Οι παίκτες του Γιώργου Χριστόπουλου δείχνοντας για μια ακόμη φορά πως βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Φινλανδούς, οι οποίοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ από την ΕΑΠ, οι Πατρινοί δεν χαλάρωσαν, παρόλο που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση.

Η ελληνική ομάδα πλέον θα αντιμετωπίσει την Απελντορν από την Ολλανδία, που προκρίθηκε στους «16» χωρίς παιχνίδι, στις 5-7 Ιανουαρίου.

Τα σετ: 23-25, 24-26, 20-25

… και για τον Ηρακλή

Παραλίγο να κάνει την… έκπληξη ο Ηρακλής στο Βέλγιο, αφού βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ από την Λένικ, τελικά όμως κατέκτησε το τρίτο σετ (ένα μόλις χρειαζόταν) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του CEV Cup μολονότι ηττήθηκε με 3-1 σετ.

Ο «Γηραιός» ήταν αγνώριστος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη, αφού εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Οι παίκτες του Χάρι Μπρόκιγκ στα δυο πρώτα σετ δεν είχα συνοχή και συγκέντρωση, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο. Από την άλλη οι Βέλγοι χτυπούσαν ασταμάτητα την κυανόλευκη άμυνα, ενώ το μπλοκ τους λειτουργούσε πολύ καλά ανακόπτοντας τις επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων.

Ακόμη και στο τρίτο σετ, παρότι ο Γηραιός απέκτησε από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα, οι Βέλγοι δεν το έβαλαν κάτω πιέζοντας τους «κυανόλευκους» σε κάθε φάση. Τελικά όμως οι παίκτες του Χάρι Μπρόκιγκ με αρκετή ψυχραιμία μπόρεσαν να πάρουν το σετ – εισιτήριο για την φάση των «16» του CEV Cup.

Μετά από την πίεση των προηγούμενων σετ και την ανακούφιση της πρόκρισης οι Θεσσαλονικείς δεν προέβαλαν την παραμικρή αντίσταση απέναντι στους βέλγους, μένοντας μόλις στους δέκα βαθμούς.

Τα σετ: 25-19, 25-23, 20-25, 25-10

Challenge Cup γυναικών: Πρόκριση του «Γηραιού»

Την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Challenge Cup εξασφάλισαν οι παίκτριες του Ηρακλή μετά την άνετη επικράτησή τους με 3-0 επί της Κάμνικ.

Οι «κυανόλευκες» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στις Σλοβένες των οποίων την αντίσταση έκαμψαν σε μία ώρα και δέκα λεπτά.

Με όπλο την επίθεση, αλλά και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία οι παίκτριες του Θανάση Στράντζαλη δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις γηπεδούχες.

Με την πρόκριση αυτή ο Ηρακλής προκρίνεται στην τρίτη φάση του Challenge Cup, ενώ οι σλοβένες αποχαιρετούν την διοργάνωση με ένα μόλις κερδισμένο σετ.


Τα σετς: 19-25, 20-25, 22-25

Πέρασαν και οι «ερυθρόλευκες»

Εύκολα σφράγισε ο Ολυμπιακός το εισιτήριο για τους «32» του Τσάλεντζ Καπ γυναικών, καθώς επιβλήθηκε στο Βέλγιο με 3-0 σετ του Ερμή Οστάνδης, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τον β γύρο της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκες» είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο κλειστό του Ρέντη, την περασμένη εβδομάδα, και συνεχίζουν την ευρωπαϊκή πορεία τους.

Τα σετ: 17-25, 19-25, 19-25

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ