«Ζωντανό το μεταρρυθμιστικό κίνημα» στο Ιράν, λέει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης
Ο ηγέτης της ιρανικής αντιπολίτευσης, Μιρχοσεϊν Μοσαβί, δήλωσε ότι το μεταρρυθμιστικό κίνημα είναι ζωντανό στο Ιράν, παρά τις προσπάθειες από το θρησκευτικό κατεστημένο να το πατάξει, μία ημέρα πριν τον ετήσιο εορτασμό της Εθνικής Ημέρας των Φοιτητών. Οι Αρχές φοβούνται νέες διαδηλώσεις.
91
Ο ηγέτης της ιρανικής αντιπολίτευσης, Μιρχοσεϊν Μοσαβί, δήλωσε ότι το μεταρρυθμιστικό κίνημα είναι ζωντανό στο Ιράν, παρά τις προσπάθειες από το θρησκευτικό κατεστημένο να το πατάξει, μία ημέρα πριν τον ετήσιο εορτασμό της Εθνικής Ημέρας των Φοιτητών. Οι Αρχές φοβούνται νέες διαδηλώσεις.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, Kaleme, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε: «Είναι πολύ πικρό να βλέπει κανείς τα ίδια λάθη να επαναλαμβάνονται από τις αρχές που επιμένουν ότι οι μεταρρυθμίσεις έληξαν…Μετά από όλες αυτές τις πιέσεις, το κίνημα δεν έληξε».
Το τελευταίο διάστημα το Ιράν συνέλαβε δεκάδες φοιτητές, καταγγέλλει οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει νέες διαδηλώσεις κατά τον ετήσιο εορτασμό της Εθνικής Ημέρας των Φοιτητών στις 7 Δεκεμβρίου.
Η ιρανική αστυνομία, στην προσπάθειά της να αποτρέψει επανάληψη των διαδηλώσεων που σημειώθηκαν μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου, προειδοποίησε τους οπαδούς της αντιπολίτευσης να μη χρησιμοποιήσουν την Εθνική Ημέρα των Φοιτητών, στις 7 Δεκεμβρίου, για να πραγματοποιήσουν νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Το Reuters αναφέρει ότι η Τεχεράνη έχει απαγορεύσει σε διεθνή ΜΜΕ τη δημοσιογραφική κάλυψη εκδηλώσεων από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, φοβούμενη ότι θα εξελιχθούν σε νέες διαδηλώσεις εναντίον των εκλογών του Ιουνίου. Επιπλέον, οι Αρχές έχουν επιβραδύνει αρκετά τις ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, μέσω του οποίου πολλές πληροφορίες για τις ταραχές του Ιουνίου είχαν καταφέρει να βγουν από τη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 27χρονη δύο μέρες πριν τον γάμο της
