Σε διαπραγματεύσεις με την PSA Peugeot-Citroen βρίσκεται η Mitsubishi Motors, για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας των δύο ομίλων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Peugeot αναμένεται να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.


Εάν η συμφωνία προχωρήσει θα δημιουργηθεί η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με συνολικές πωλήσεις 4,45 εκατ. οχημάτων το 2008. Θα πρόκειται επίσης για την μεγαλύτερη επένδυση ξένης εταιρίας σε ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μετά την αγορά ποσοστού των μετοχών της Nissan από τη Renault το 1999.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Mitsubishi, , οι δύο εταιρίες ήδη συνεργάζονται όσον αφορά στα δίκτυα διανομής οχημάτων και τη μελλοντική συμπαραγωγή οχημάτων στη Ρωσία, ωστόσο εξετάζουν την εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

Συζητάμε πιθανά σχέδια που θα είναι επωφελή και για τις δύο εταιρίες. Μια ενδεχόμενη σύνδεση κεφαλαίων είναι μια από τις επιλογές υπό διαπραγμάτευση είπε ο Κάι Ινάντα στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη οριστική απόφαση.

Η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei αναφέρει ότι η Peugeot βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Mitsubishi, η οποία είχε το πρώτο εξάμηνο ζημιές-ρεκόρ, ύψους 400 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Mitsubishi σχεδιάζει να προβεί στην έκδοση νέων μετοχών αξίας 200-300 δισ. γιεν (2,3-3,4 δισ. δολαρίων) και η Peugeot θα εξαγοράσει το 30-50%.


Στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο εταιριών είχε αναφερθεί το Σεπτέμβριο και η γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune.

auto.in.gr