Στρατιωτικές ασκήσεις στην Κούβα με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της τελευταίας πενταετίας πραγματοποιεί η Κούβα, με βασικό σενάριο την αντιμετώπιση πιθανής εισβολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο και θα πάρουν μέρος 100.000 στρατιώτες και έφεδροι.
43
Τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της τελευταίας πενταετίας πραγματοποιεί η Κούβα, με βασικό σενάριο την αντιμετώπιση πιθανής εισβολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, την περασμένη εβδομάδα, ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία πρόθεση να εισβάλουν στην Κούβα, ο κουβανικός Τύπος φιλοξενεί δηλώσεις αξιωματικών του στρατού, που θεωρούν ότι «υπάρχει πιθανότητα στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Κούβας».
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που επικαλείται ο κουβανικός Τύπος, τα στρατιωτικά γυμνάσια, με την ονομασία Bastion 2009, έχουν στόχο την προετοιμασία του στρατού για να αντιμετωπίσει μία πιθανή κοινωνική αναταραχή την οποία μπορεί να προσπαθήσουν να προκαλέσουν οι Αμερικανοί στην Κούβα, για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για εισβολή.
Η κρατική τηλεόραση της Αβάνας έδειξε εικόνες από βολές αρμάτων μάχης και συστοιχιών πυροβολικού, κινήσεις χερσαίων δυνάμεων, πτήσεις ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών και γυμνάσια ετοιμότητας διασωστών.
«Στόχος είναι να μην παραδοθούμε ποτέ, να μην σταματήσουμε ποτέ να πολεμούμε» διακήρυξε ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του στρατεύματος.
Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο και θα πάρουν μέρος 100.000 στρατιώτες και έφεδροι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι νέοι κανόνες της IFAB αλλάζουν το ποδόσφαιρο
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες

