«Τίποτα το ανησυχητικό» δεν βρήκε η ΙΑΕΑ στις εγκαταστάσεις του Κομ
Χωρίς σημαντικά ευρήματα η πρώτη επίσκεψη των επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας στις εγκαταστάσεις κοντά στην ιρανική πόλη του Κομ, σύμφωνα με τον διευθυντή της, Μοχάμεντ Ελ Μπάραντεϊ. Η ύπαρξη των εγκαταστάσεων είχε αποκαλυφθεί το Σεπτέμβριο.
106
«Τίποτα το ανησυχητικό» δεν βρήκαν οι επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) κατά την πρώτη τους επίσκεψη στις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις του νέου κέντρου εμπλουτισμού ουρανίου κοντά στην πόλη Κομ, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής υπηρεσίας, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι.
«Οι Ιρανοί σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση ως υπόγεια αποθήκη. Είναι μια τρύπα στο βουνό σε αυτό το στάδιο της κατασκευής» διευκρίνισε.
Τέσσερις επιθεωρητές μετέβησαν στο τέλος Οκτωβρίου στο Ιράν για μια πρώτη επίσκεψη στη μονάδα, ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης της, που είχε αναζωπυρώσει την πολεμική στην Δύση για την πραγματική φύση του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
Το Ιράν επιμένει ότι ο στόχος είναι απολύτως πολιτικός, ενώ η Δύση φοβάται ότι το Ιράν θέλει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξανά στην 11η θέση
- Σαχάρα το Ηράκλειο – «Πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη
- Europa League: Πρόκριση στα πλέι οφ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, νίκη 8άδας η Ρόμα – Η βαθμολογία
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
- Δουδωνής: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση – «Έχετε εκμεταλλευτεί προς όφελός σας κάθε παθογένεια του κράτους»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]

