
Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις των μόνιμων υπαλλήλων στη Βουλή
Αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στη Βουλή προανήγγειλε ο Φ.Πετσάλνικος. Υποχρεωτικά μέσω αδιάβλητης διαδικασίας του ΑΣΕΠ οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Βουλή, ενώ για την πλήρωση ειδικών κατηγοριών η επιλογή θα γίνεται κατόπιν δημόσιας προκήρυξης και ανοικτού διαγωνισμού.
103
Αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στη Βουλή, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, ύστερα από τα «ερωτηματικά που έχουν προκληθεί» από το ισχύον σύστημα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού θα γίνονται πλέον υποχρεωτικά μέσα από την αδιάβλητη διαδικασία του ΑΣΕΠ, ενώ για την πλήρωση θέσεων ειδικών κατηγοριών, όπου η επιλογή ενδείκνυται να γίνεται από την ίδια τη Βουλή (ειδικό επιστημονικό προσωπικό, στενογράφοι), η επιλογή θα γίνεται κατόπιν δημόσιας προκήρυξης και ανοικτού διαγωνισμού.
Όσο για τους μετακλητούς υπαλλήλους, θα ισχύουν πλέον τα όσα προβλέπονται και για τους μετακλητούς υπαλλήλους του Δημοσίου.
«Η Βουλή των Ελλήνων, κατεξοχήν οφείλει να δίνει πρώτη στους πολίτες, το μήνυμα σεβασμού των αρχών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας – και ιδίως προς την νέα γενιά, που απαιτεί και δικαιούται ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κυκλοφορεί το Μ. Σάββατο με συναρπαστικές προσφορές
- Τι αλλάζει με την τροποποίηση του συστήματος παραπομπών σε ειδικό γιατρό – Πώς θα κλείνουμε ραντεβού
- Super League: «Τελικός» παραμονής στις Σέρρες – Οι μάχες των play-out
- Ανακοινώθηκε η απαγόρευση πρόσβασης στα social media σε ανήλικους κάτω των 15 ετών – Από πότε θα ισχύει
- Κρίσιμες αμερικανικές υποδομές στο στόχαστρο ιρανών χάκερ, προειδοποιεί το FBI
- Μέριλ Στριπ -Άννα Γουίντουρ: Ποζάρουν για τη Vogue πριν την πρεμιέρα της νέας ταινίας