
Στα χέρια του Λ.Λαυρεντιάδη επιστρέφει η Νεοχημική
Στα χέρια του πρώην μεγαλομετόχου της, Λ.Λαυρεντιάδη, επιστρέφει η Νεοχημική, καθώς τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται η συμφωνία με την Carlyle Group. Το τίμημα να ανέρχεται στα 80-90 εκατ. ευρώ και ο κ. Λαυρεντιάδης θα αναλάβει και χρέη λίγο πάνω από 100 εκατ. ευρώ.
27
Στα χέρια του πρώην μεγαλομετόχου της, Λ.Λαυρεντιάδη, επιστρέφει η Νεοχημική, καθώς τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται η συμφωνία με την Carlyle Group.
Στησυμφωνία εκτιμάται ότι προβλέπεται η εξαγορά του 100% της εταιρείας συμμετοχών Luxco, η οποία ελέγχει την Νεοχημική, έναντι 80-90 εκατ. ευρώ (πιθανότερο ποσό τα 84 εκατ.). Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτείταιο η έγκριση των πιστωτριών τραπεζών.
Ο κ. Λαυρεντιάδης θα αναλάβει και το 20% των χρεών της Νεοχημικής, που συνολικά πλησιάζουντα 550 εκατ. ευρώ
Η Νεοχημική πωλήθηκε το 2008 στο αμερικανικό private equity fund, Carlyle Group, έναντι19 ευρώ ανά μετοχή. Η Carlyle δαπάνησεπάνω από 700 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Νεοχημικής. υποβάλλοντας και δημόσια πρόταση.
Ο κ. Λαυρεντιάδης αποφάσισε να επικεντρωθεί στην Alapis, πώλησε και εισέπραξε 130 εκατ. ευρώ, όταν η Νεοχημική είχε 60 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη, μηδενικό δανεισμό και ρευστό στο ταμείο ύψους 110 εκατ. ευρώ.
Το 2008,είχε ζημίεςς 56,6 εκατ. ευρώ, τζίρο 211 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 940 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Στρακαστρούκες»: Η παράσταση του Δημήτρη Σαμόλη ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Για ποιες επιχειρήσεις γίνεται υποχρεωτικό το ψηφιακό δελτίο αποστολής
- Ο γρήγορος ύπνος πριν το μεσημέρι κρύβει περισσότερους κινδύνους από όσους νομίζεις
- Ο Τραμπ περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών – «Η ταχύτητα του δράστη ήταν εντυπωσιακή»
- Εκκαθαρίσεις, θρησκεία, πόλεμος: Το Πεντάγωνο στη δίνη ενός αχαλίνωτου Χέγκσεθ, που κάνει «πολιτιστικό πόλεμο»


