
Στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν
Τη Βουλή των Ελλήνων θα επισκεφθεί την επόμενη Πέμπτη, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν προσκεκλημένος του προέδρου, Φ.Πετσάλνικου.
38
Τη Βουλή των Ελλήνων θα επισκεφθεί την επόμενη Πέμπτη, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν προσκεκλημένος του προέδρου, Φ.Πετσάλνικου.
Ο κ. Μπαν θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πετσάλνικο, στη συνέχεια θα απευθυνθεί στους βουλευτές στην αίθουσα της Γερουσίας και κατόπιν θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής, σε αναγνώριση του διαχρονικά σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν τα Ηνωμένα Έθνη για την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας των κρατών και των λαών, αλλά και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο ίδιος στην κατεύθυνση αυτή.
Είναι η πρώτη φορά που Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων. Κρίνεται, δε, ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του, καθώς πραγματοποιείται λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, που συγκαλείται με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Κως: Συνελήφθη 59χρονη – Σκόπευε να πουλήσει 25.840 κροτίδες
- Δήμος Αθηναίων: Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια
- Βασίλης Ρίζος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του γιου της Θεανώς Φωτίου
- Η Anthropic παραδέχεται ότι το νέο μοντέλο της είναι επικίνδυνο – Παγώνει το λανσάρισμα

