Η σημασία των ανεπεξέργαστων τροφών
Πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, αποδεικνύουν πως όσοι τρέφονται με τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη -δηλαδή με τροφές οι οποίες δεν επηρεάζουν απότομα και «βίαια» τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα- παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά HDL «καλής» χοληστερόλης.
Πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, αποδεικνύουν πως όσοι τρέφονται με τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη -δηλαδή με τροφές οι οποίες δεν επηρεάζουν απότομα και «βίαια» τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα- παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά HDL «καλής» χοληστερόλης.
Μάλιστα η αύξηση των επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης είναι τόσο σημαντική, που μπορεί να μειώσει το ενδεχόμενο εμφράγματος κατά 30%.
Αυτά λοιπόν τα στοιχεία δείχνουν επίσης, ότι οι συγκεκριμένες τροφές, μειώνουν και την ολική τιμή της χοληστερόλης καθώς και τα τριγλυκερίδια, τα οποία επίσης αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τα καρδιακά νοσήματα.
Tα επεξεργασμένα τρόφιμα διαθέτουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, ενώ οι τροφές πλούσιες σε ίνες -όπως είναι τα λαχανικά, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής αλέσεως- έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
health.in.gr
- «Μια φορά, πριν πεθάνω» – Δραματική έκκληση στη «Μέδουσα» Μέγκαν Μαρκλ από τον ακρωτηριασμένο πατέρα της – «Δεν επικοινώνησε»
- Λαμπαδηδρόμος στην Αθήνα o γιατρός που ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο και είναι μέτοχος των Lakers
- Μερική απασχόληση: Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη – Τι ισχύει για την Ελλάδα
- Πάνος Ρούτσι: Πώς έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση
- Κικίλιας: «Να ξυπνήσει η Ευρώπη, να ξανασχεδιαστούν πολιτικές» για τον πρωτογενή τομέα
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» με Ελ Κααμπί στο αεροδρόμιο – Υπέγραψε memorabilia από τον τελικό του Conference League (vids)

