
Πάσχουν σοβαρά τα οικονομικά του ΝΑΤΟ, δεν «κλείνει» ο προϋπολογισμός του 2010
Η οικονομική κρίση χτύπησε και τη θύρα του ΝΑΤΟ. Πιεσμένη μεταξύ των ανειλημμένων δεσμεύσεών της και την κρίση, η Συμμαχία δεν μπορεί να κλείσει τον προϋπολογισμό του 2010 για τον οποίο προβλέπεται ήδη μεγάλο έλλειμμα περίπου 545 εκατ. ευρώ, γεγονός που επηρεάζει και τη μόνιμη διοικητική δομή και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
51
Η οικονομική κρίση χτύπησε και τη θύρα του ΝΑΤΟ. Πιεσμένη μεταξύ των ανειλημμένων δεσμεύσεών της και την κρίση, η Συμμαχία δεν μπορεί να κλείσει τον προϋπολογισμό του 2010 για τον οποίο προβλέπεται ήδη μεγάλο έλλειμμα περίπου 545 εκατ. ευρώ, γεγονός που επηρεάζει και τη μόνιμη διοικητική δομή και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.
Όπως διέρρευσε από τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στη Μπρατισλάβα (ολοκληρώνεται την Παρασκευή), ο επόμενος προϋπολογισμός του ΝΑΤΟ -συνολικά δύο δισ. ευρώ για διοικητική δομή, υποδομές, επιχειρήσεις- προβλέπει μία διοικητική δομή 13 χιλιάδων μόνιμου προσωπικού (από 17 χιλιάδες θεωρητικά και 15 χιλιάδες στην πράξη).
Επίσης, δεν επαρκεί για να χρηματοδοτηθούν όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ μέσα στο 2010, δηλαδή θα πρέπει να γίνουν εκ μέρους της ανώτατης διοίκησης της Συμμαχίας «αναγκαστικές επιλογές», προκειμένου να καλυφθούν κρίσιμες επιχειρήσεις, όπως παραδείγματος χάρη αυτή στο Αφγανιστάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Λουκέτο» στη βάση της Ryanair στη Θεσσαλονίκη – Απώλεια 700.000 επιβατικών θέσεων
- Το μήνυμα του Ροντινέι στον Τσικίνιο: «Είσαι μια μηχανή, σε αγαπώ» (pic)
- Μοναχική φέτος η «Ημέρα της Νίκης»: Ποιοι θα παρευρεθούν στην παρέλαση του Πούτιν στη Μόσχα και ποιοι όχι;
- Το μωρό σου ανακαλύπτει τον κόσμο και εσύ τον μαθαίνεις από την αρχή, μέσα από τα μάτια του
- Αρκουδάκι σκοτώθηκε από αυτοκίνητο σε κάθετο της Εγνατίας Οδού
- Ρωσία: Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με την ΕΕ, αλλά δεν θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία

