
Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τον Έλεγχο των Εξοπλισμών αποκτά η Βουλή
Στη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Έλεγχο των Εξοπλισμών προχωρά η κυβέρνηση, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα στη Βουλή να ενημερώνεται για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
43
Στη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Έλεγχο των Εξοπλισμών προχωρά η κυβέρνηση, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα στη Βουλή να ενημερώνεται για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Τη σύσταση της διακομματικής αυτής επιτροπής είχε εξαγγείλει ο Γ. Παπανδρέου στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και ήδη ο πρόεδρος της ΒουλήςΦίλιπποςΠετσάλνικος ετοιμάζει την τροποποίηση του Κανονισμού του Κοινοβουλίου.
Όπως δήλωσε στο Βήμα ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης,η Επιτροπή θα ασκεί έλεγχο σε όλες τις συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα, από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται έως και την υπογραφή της σύμβασης.
Για αυτό η κυβέρνηση προτείνει η εν λόγω επιτροπή να στελεχώνεται από εμπειρογνώμονες που θα υποβοηθούν το έργο των βουλευτών. Επιπλέον, η επιτροπή αυτή θα συνεργάζεται με το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη νομιμότητα των συμβάσεων.
Μέχρι να ψηφιστεί η αλλαγή του Κανονισμού, όσες συμβάσεις υπάρξουν για εξοπλιστικά προγράμματα θα εισάγονται στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας στην οποία πρόεδρος έχει προταθεί από την κυβέρνηση να είναι η Μαρία Δαμανάκη και αντιπρόεδρος ο Ευτ. Δαμιανάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Για νίκη κάνει λόγο η Τεχεράνη – Το σχέδιο των 10 σημείων που διαβίβασε στην Ουάσιγκτον
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί σχεδόν κατά 18% η τιμή του WTI μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας
- Καλιφόρνια: Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν άνδρα που «επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του»
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί κατά σχεδόν 7% το WTI μετά την παράταση του τελεσιγράφου από τον Τραμπ
- Πώς ο πόλεμος βομβαρδίζει την οικονομία της Γαλλίας
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Παραγραφή χρεών στο μισό διάστημα