30

Στη φυλακή οδηγήθηκε και πάλι ο Αρνάλντο Οτέγκι, ηγέτης του εκτός νόμου βασκικού κόμματος Μπατασούνα, κατηγορούμενος για προσπάθεια δημιουργίας νέου κόμματος με τις ευλογίες της ΕΤΑ. Μαζί με τον Οτέγκι φυλακίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, πέντε ακόμη άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί την Τρίτη στη Χώρα των Βάσκων αφέθηκαν ελεύθερα.

Το κόμμα Μπατασούνα έχει τεθεί εκτός νόμου στην Ισπανία από το 2003, επειδή θεωρήθηκε πολιτικός βραχίονας της ΕΤΑ.

Ο Οτέγκι και αρκετά ακόμα άτομα συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην έδρα συνδικαλιστικής οργάνωσης στο Σαν Σεμπαστιάν, στη Χώρα των Βάσκων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Οτέγκι εργαζόταν για τη δημιουργία μιας νέας οργάνωσης με όνομα Βateragune, με στόχο την ανασύσταση του εκτός νόμου κόμματος Μπατασούνα.

Την εντολή για τη φυλάκιση έδωσε ο δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ