Συνεδριάσεις των ρεκόρ στις αγορές της Ευρώπης και τη Γουόλ Στριτ
Την αισιοδοξία των επενδυτών αναζωογόνησαν τα αποτελέσματα της JPMorgan την Τετάρτη, η κερδοφορία της οποίας ξεπέρασε και τις καλύτερες προσδοκίες και ερμηνεύτηκε ως ένα ακόμη σημάδι για σύντομη ανάκαμψη. Στο ζενίθ των τελευταίων 12 μηνών οι ευρωπαϊκοί δείκτες, πάνω από τις 10.000 μονάδες ο Dow Jones.
106
Την αισιοδοξία των επενδυτών αναζωογόνησαν τα αποτελέσματα της JPMorgan την Τετάρτη, η κερδοφορία της οποίας ξεπέρασε και τις καλύτερες προσδοκίες και ερμηνεύτηκε ως ένα ακόμη σημάδι για σύντομη ανάκαμψη.
Στο ζενίθ του για τους τελευταίους 12 μήνες έφτασε ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, ενώ ο Dow Jones ξεπέρασε τις 10.000 μονάδες στη Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά φέτος.
Σημαντικότερη είδηση της ημέρας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αποτέλεσαν τα πολύ καλύτερα των εκτιμώμενων αποτελέσματα της JPMorgan, μίας από τις πρώτες «εστίες μόλυνσης» του οικονομικού συστήματος που σήμανε την αρχή της κρίσης.
Οι μετοχές των τραπεζών ενισχύθηκαν τόσο στην Ευρώπη (με τις HSBC, Banco Santander, Barclays, UBS, RBS, Lloyds, Deutsche Bank και Commerzbank να κλείνουν με κέρδη) όσο και στη Γουόλ Στριτ (όπως οι Citigroup, Bank of America, Wells Fargo και φυσικά η ίδια η JPMorgan).
Tα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο έδωσε και η Intel, η οποία παρέσυρε προς τα πάνω τις τεχνολογικές σε Ευρώπη και σε Νέα Υόρκη. Tις επόμενες ημέρες αναμένονται με ανάλογο ενδιαφέρον και τα στοιχεία από τις Citigroup και Bank of America.
Οι τιμές του πετρελαίου και των εμπορευμάτων ανέβασαν στην Ευρώπη και τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας, όπως εκείνες των BG Group, BP, Cairn Energy και Total, αλλά και των εταιριών μετάλλων, όπως οι Rio Tinto, Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Eurasian Natural Resources και Xstrata.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 2,45% στις 5.854,14 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.256,10 μονάδες, με άνοδο 1,98%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 2,14% στις 3.882,67 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,47% σταματώντας στις 10.015,86 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.172,23 μονάδες, με άνοδο 1,51%. Ο S&P ενισχύθηκε με 1,75% στις 1.092,02 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;

