103

Την έντονη αντίδρασή του στην αδειδότηση δεκάδων κολεγίων εκφράζει το ΚΚΕ, κατηγορώντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι στήριξαν την αντίστοιχη κοινοτική οδηγία και έβαλαν τη σφραγίδα τους «στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης και στην κατάργηση του άρθρου 16».

Τονίζει μάλιστα πως «η νέα κυβέρνηση δεν θα καταργήσει κανένα αντιλαϊκό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, πάνω σε αυτούς θα πατήσει για να φέρει κι άλλους».

Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους και «να μη δείξουν καμία ανοχή και καμία συμμετοχή στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της παιδείας, στην υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων».

Τους ζητά, μάλιστα, να διεκδικήσουν τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τα κολέγια, την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία και την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ